STOP THE PRESS!

Antti J. Jokisen Kätilö osallistuu Montrealin kansainväliselle elokuvafestivaalille

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu Montrealin arvostetun kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Elokuva osallistuu festivaalin Focus on World Cinema -sarjaan. Vuonna 1977 perustettu Montreal World Film Festival eli Montreal International Film Festival on Kanadan vanhin kansainvälinen elokuvajuhla sekä suurin kilpailun sisältävä elokuvafestivaali Pohjois-Amerikassa.

Montrealin elokuvajuhlat on jo toinen A-listattu elokuvafestivaali, mihin Kätilö osallistuu. Kätilö – The Midwife kilpaili kesäkuussa niin ikään A-listatun Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa, jossa Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Samaan arvostettujen elokuvafestivaalien sarjaan kuuluvat myös Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlat.

Antti J. Jokinen kommentoi festivaalikutsua seuraavasti: ”Kaikki kansainvälinen näkyvyys on tälle elokuvalle hienoa. Lapin sodassa ihmisiä turmeli järjestelmä, jossa he joutuivat selviämään. Sota oli ihmisille sitä todellisuutta, missä eletään tai kuollaan. Lopulta kyse on tietenkin myös suomalaisesta kansallistunteesta. Minusta juuri sitä on tärkeä pitää yllä ja on hyvinkin positiivista, että se kiinnostaa maailmalla. Paras palkinto meille tekijöille on kuitenkin se, että tuhansien elokuvien joukosta juuri Kätilö saa kansainvälistä näkyvyyttä. Arvostamme, että maailmalla on ihmisryhmä, joilla on herkkyyttä niihin tunteisiin, joita elokuvamme haluaa välittää.”

Kätilö-elokuva esitetään festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife. Festivaali järjestetään elokuun lopussa Montrealissa, Quebecissa. Kätilön Suomen ensi-ilta on 4.9.2015.

Ohessa Kätilön trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=97gSwtbBI-w

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa. Elokuvan ensi-ilta on 4.9.2015. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

http://www.solarfilms.com
https://www.facebook.com/KatiloElokuva