STOP THE PRESS!

Mikael Gabriel Bodom-elokuvan päärooliin

Vuosikymmenen suurimman kotimaisen elokuvamenestyksen, Luokkakokouksen, ohjaaja Taneli Mustonen tarttuu seuraavaksi Bodomjärven murhamysteeriin. Bodom-elokuvan päärooliin astuu tämän hetken kuumin rap-tähti, Mikael Gabriel.

MG on yksi elokuvan neljästä nuoresta, jotka lähtevät yhdessä Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat.

Maailmalla runsaasti huomiota herättänyt ja muiden muassa legendaarisissa Variety- ja Empire -lehdissä hehkutettu elokuvahanke kuvataan tänä vuonna kansainvälisellä kuvausryhmällä useassa eri maassa.

MG:n rinnalla Bodomin synkkiin metsiin uskaltautuvat häikäisevästä ensimmäisestä elokuvaroolistaan Jussi-patsaalla palkittu, suoraan elokuvanäyttelijöiden kärkikaartiin noussut Mimosa Willamo, MM-tason cheerleader ja kotimaisen elokuvataivaan uusi tähti Nelly Hirst-Gee, sekä nuori monilahjakkuus, tanssija
ja näyttelijä Santeri Mäntylä.

“Olemme todella innoissamme valmistautumassa kuvauksiin. Tällä porukalla on mahtava lähteä tekemään leffaa, josta tulee paitsi näyttävä ja karmiva myös todella viihdyttävä!” ohjaaja Taneli Mustonen hehkuttaa.

Bodom ammentaa vuoden 1960 traagisesta Bodomjärven murhatapauksesta. Käsikirjoitus on Aleksi Hyvärisen ja Taneli Mustosen, joiden edellinen yhteistyö oli koko perheen menestyselokuva ja Saksassakin laajan elokuvateatterilevityksen saanut Ella ja kaverit.

Viime viikolla maailman maineikkain elokuvalehti Variety valitsi ohjaaja Taneli Mustosen kymmenen lupaavimman pohjoismaisen elokuvalahjakkuuden listalleen. Mustonen oli tuolloin Norjassa Haugesundin elokuvafestivaalilla esittelemässä Bodom-hanketta.

Bodom-elokuvan tuottaa Don Filmsin Aleksi Hyvärinen. Elokuvaa rahoittavat mm. Suomen elokuvasäätiö ja Nelonen. Pohjoismaisesta levityksestä vastaa Future Film. Elokuva on osa Pohjoismaisen elokuva- ja TV-rahaston Nordic Genre Boost -kärkihanketta, johon on valittu seitsemän lupaavinta genre-elokuvaa kaikkialta Pohjoismaista.

Mikael Gabrielin odotettu elokuvadebyytti ja ohjaaja Taneli Mustosen seuraava aluevaltaus rävähtää valtakunnan valkokankaille syksyllä 2016.

“One of Scandinavia’s most anticipated elevated genre imports.” – Variety

“Simple, elegant and iconic: Pretty much perfect, really!” – Twitchfilm.com

“Finnish company Don Films teases us with a great view into the future of Slasher films done right.”
–Moviepilot.com

“Taneli Mustonen’s BODOM is finally underway.” – Empire