STOP THE PRESS!

Inside Out – mielen sopukoissa – 1. levyn julkaisu

Inside Out - mielen sopukoissaOhjaus: Pete Docter
Käsikirjoitus: Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley
Dialogin ja laulujen ohjaus: Petri Hanttu
Dialogin ja laulujen käännös: Aki Heinlahti
Tuotanto: Jonas Rivera
Suomenkielisinä ääninä: Minka Kuustonen, Kari Ketonen, Turkka Mastomäki, Pamela Tola, Tiina Weckström; alkuperäisääninä: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Diane Lane
Arvio: 3,5/5

Riley on yksitoistavuotias tyttö, joka on perheensä kanssa muuttanut Minnesotasta San Franciscoon isänsä työn vuoksi. Samaan aikaan hänen päässään tapahtuu erilaisia asioita.
Tunteiden komentokeskuksessa johtohommissa toimii viisikko Ilo, Suru, Pelko, Kiukku ja Inho. Kaikki paitsi Suru tietävät omat tehtävänsä tytön tunteiden ja muistojen saralla. Aina kun pitäisi tehdä jotain hyvää, niin Suru onnistuu sotkemaan tilanteen ja muut tunteet ovat tämän touhuista tuohtuneita. Eräänä päivänä Ilo ja Suru joutuvat vahingossa syvälle Rileyn mieleen mukanaan iso kasa tärkeitä muistoja. Nyt Pelon, Kiukun ja Inhon vastenmielinen tehtävä on nyt hallita tytön tunteita. Ilo ja Suru pyrkivät takaisin komentokeskukseen, mutta paluumatka ei tule olemaan helppoa, sillä osa tärkeistä tunnemaailmoista on kuolemassa ilman heidän johtoaan.

Disney-Pixar jatkaa tuttua ja turvallista linjaansa tarinoiden kerronnassa. Inside Out – mielen sopukoissa on teknisesti ja tarinankerronnaltaan hyvin tehty, mutta myös yllätyksetön ja hivenen ennalta-arvattava. Kesken kaiken tulee tunne, että elokuvassa on todella paljon aineksia, joita on aiemmissa Pixar-tuotoksissa jo nähty. Jos sen tunteen jättää huomioimatta, luvassa on kuitenkin riemukas ja sympaattinen tarina pienen tytön tunteiden ja muistojen maailmasta. Suomenkielisen version toteutus on todella onnistunutta kautta linjan. Ohjaus, suomennos ja näyttelijätyö onnistuvat nappiin ja ennen kaikkea valinnat viisikon ääniksi ovat todella onnistuneita. Inside Out – mielen sopukoissa on loppupeleissä hauskaa katsottavaa koko perheelle.

Lisämateriaalina tarjolla pari lyhytelokuvaa, ohjaajien ja tuottajan kommenttiraita ja pari making of -juttua.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Walt Disney Studios Home Entertainment, 2015

Traileri: