STOP THE PRESS!

Fast & Furious 7

fastfurious7Ohjaus: James Wan
Käsikirjoitus: Chris Morgan
Tuotanto: Vin Diesel, Neal H. Moritz, Clayton Townsend
Pääosissa Vin Diesel, Jason Statham, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris
Arvio: 1,5/5

Jo seitsämäs osa Fast And Furious –sarjaa jatkaa siitä, mihin kuudennessa jäätiin: autoileva rikollinen Dom (Vin Diesel) on taas kerran hajottanut joukkionsa ja leppostelee. Edellisessä elokuvassa tuli kuitenkin päästettyä päiviltä superrikollinen Shaw, mikä nyt on alkanut harmittaa tämän veljeä, Deckardia (Jason Statham). Kostoiskuja torjuessaan Domin pitäisi vielä varastaa terroristien nenän edestä tietokoneohjelma, joka pystyy muuttamaan kaikki tekniset vempaimet aseiksi.

Tuttua kaahailuahan tämä on, vaikka Justin Linin paikan ohjaajana on ottanut James Wan (mm. Saw). Hurjat stuntit liikkuvat lähellä James Bond – tai Mission Impossible –menoa, hurjimmassa peräti ajellaan autolla pilvenpiirtäjästä toiseen. Kohtuullisen ketterää toimintaelokuvaa piimittelevät taas hölinät perhearvoista ja piinallisiksi käyvät yritykset lisäillä syvyyttä henkilöhahmoihin. Kumma kun käsikirjoittajat moista edes viitsivät kynäillä: eihän näissä ole kyse kuin kovahkoista äijistä, tiukoista mimmeistä ja rutatusta pellistä. Tosin en nyt enää niin tiedä äijienkään kovuudesta, Vin Diesel on nimittäin jostain syystä alkanut vanhemmilla päivillään muistuttaa huolestuttavasti Bill Cosbyä: kasvot, ilmeet, puhetyylikin: Bill Cosby. Mukavahan se silti on, kun muuten ylen tosikkomaisesta elokuvasta löytyy huumoria, vaikka sitten tahatontakin. Onneksi edes Statham äijäilee typerästä roolista huolimatta.

Lisukkeissa mm. paljon tarinaa elokuvan teosta. Teatteriversion lisäksi myös pidennetty versio, en kyllä varsinaista lisäarvoa moisella huomannut.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2015

Traileri: