STOP THE PRESS!

Ubisoftilta uutta tietoa Assassin’s Creed -pelisarjasta

Assassin’s Creed Syndicaten ennakkotilaajan edut on julkistettu. Ennakkotilaajan lisäominaisuuksia esittelevässä videossa nähdään aikansa suurimpiin kirjailijoihin lukeutuva Charles Dickens ja evoluutioteorian luoja Charles Darwin. Tämä älykkäiden miesten kaksikko muodostaa oman sivutehtävien juonteensa, joka on tarjolla vain pelin ennakkoon tilanneille pelaajille. Katso esittelyvideo osoitteesta https://youtu.be/_LSlmIAB1oM.

Samalla Ubisoft vahvisti, että Assassin’s Creed Syndicate julkaistaan PC-tietokoneille 19. marraskuuta. PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille peli ilmestyy 23. lokakuuta.

Assassin’s Creed -pelisarja
Assassin’s Creed on pelisarja, jonka lähes kaikki pelaajat tuntevat aina sen ominaisia tunnuspiirteitä myöden. Parkour-tyylinen seinillä kiipeileminen, vapaa liikkuminen talojen katoilla ja kaupunkien kujilla sekä sulava taistelumekaniikka ovat ominaisuuksia, joista pelisarja tunnetaan ja joiden takia sitä rakastetaan. Monet Assassin’s Creed -sarjan ominaisuuksista ovat nykypäivän peleille lähes itsestäänselvyyksiä, mutta aina ei ollut näin.

Vuonna 2007 julkaistu ensimmäinen Assassin’s Creed oli aikansa pioneeri ja suunnannäyttäjä, joka määritti monet pelisarjan kulmakivistä. Pelin kiipeilymekaniikka, joka vaikeimmissa paikoissa muistutti eräänlaista pulmapeliä haastavine reitteineen, oli toteutuksensa ansiosta uudenlainen idea. Siinä yhdistyivät niin pelaajan täydellinen kontrolli hahmosta kuin myös haastavuuden tuntu, jonka ansiosta kiipeily tuntui palkitsevalta. Tietyt maamerkit puolestaan avasivat aktiviteetteja pelaajalle, joten seikkailusta ja tutkimisesta myös palkittiin.

Sujuva taistelumekaniikka oli niin ikään keskeisessä osassa peliä ja se onkin ollut yksi Assassin’s Creed -sarjan pidetyimmistä ominaisuuksista. Taitavan pelaajan käsissä ensimmäisen osan päähahmo Altaïr oli vastustajille kuolettava vihollinen, joka kykeni nujertamaan myös isoja vihollisjoukkoja. Kahdeksan vuoden takainen Assassin’s Creed toi pelaajalle myös ainutlaatuisen kiehtovan juonen, jossa historialliset faktat yhdistyivät temppeliritarien kiinnostavaan salaliittosuunnitelmaan. Tarinaan, joka sitoo koko pelisarjaa yhteen yhä tänä päivänä.

Ubisoftin tuore Assassin’s Creed – How It All Began -pelivideo esittelee pelisarjan varhaisia vaiheita ja ominaisuuksia tulevan Assassin’s Creed Syndicate -pelin rinnalla. Kolmeminuuttisen videon voi katsoa osoitteesta https://youtu.be/OUFWNsH7s8o.