STOP THE PRESS!

Modern Sky Festival Helsingille miljoonayleisö

Modern Sky Festival Helsinkiä vietettiin ensimmäistä kertaa elokuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin telakkarannassa, missä vanha telakka-alue valjastettiin musiikin ja kaupunkikulttuurin käyttöön. Perjantain ja lauantain aikana viidellä eri lavalla esiintyi yhteensä 40 pohjoismaalaista ja aasialaista vaihtoehtoartistia. Musiikin lisäksi festivaalilla pääsi nauttimaan muun muassa kuva- ja mediataiteesta, Slushin ja EARS:in luotsaamista keskustelutilaisuuksista ja herkullisista ruokailuelämyksistä.

Artistikattaus, toteuttajajoukko, yleisö sekä yhteistyökumppanit edustivat vahvaa kansainvälistä verkostoa. Kaksipäiväiselle festivaalille pääsi osallistumaan myös viraalisti, kun esitykset streamattiin Kiinaan. Omien vastaanottimien välityksellä festivaalia seurasi Kiinassa noin 1,2 miljoonaa festivaalivierasta. Festivaalista oli myös laajalti mainintoja kansainvälisissä medioissa, kuten  Billboard´ssa, South China Morning Post´ssa ja LA Times´ssa.

Festivaalialueella vieraili kahden päivän aikana reilu 3000 kävijää. Kiitosta annettiin mielenkiintoisesta ja ainutlaatuisesta ohjelmistosta, alueen kauneudesta ja toimivuudesta sekä leppoisasta ilmapiiristä. Monille vieraille festivaali oli elämysrikas ja yllätyksellinen kokemus. Myös artistit viihtyivät ja usealle heistä esiintyminen oli ensimmäinen kotimaansa ulkopuolella.

Ensimmäinen Modern Sky Festival Helsinki oli onnistunut ja sille näyttäisi olevan jatkoa myös tulevana kesänä. Festivaali haluaa kiittää artisteja, festivaalikävijöitä ja henkilökuntaa hyvin sujuneesta festivaalista. Suuren kiitoksen saavat myös mahtavat yhteistyökumppanit, jotka mahdollistivat monipuolisen ja yllätyksellisen festivaalin.

Modern Sky on kiinalainen indie levy-yhtiö ja festivaalijärjestäjä, joka viime kesänä järjesti ensi kertaa tapahtuman Kiinan ulkopuolella. Helsingin tapahtuma oli järjestyksessään toinen ja tapahtumia on luvassa tänä vuonna vielä New Yorkissa ja Seattlessa.

Modern Sky Festival Helsinki 28.-29.8.2015
@ Telakkakatu 8, Helsinki
www.modernskyfestivalhki.com

Yhteistyössä: Modern Sky, ELMU ry & Helsingin Juhlaviikot