STOP THE PRESS!

She’s the Man

shes_the_manOhjaus: Andy Fickman
Käsikirjoitus: Ewan Leslie, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith
Tuotanto: Ewan Leslie, Jack Leslie, Lauren Shuler Donner
Pääosissa: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Julie Hagerty, Vinnie Jones, David Cross, James Kirk
Arvio: 1/5

No niin, taas ovat ihanat tuotantoyhtiö päättäneet julkaista mitä typerämpiä leffoja. ”She’s the man” kertoo teinitytöstä nimeltä Viola (Bynes), joka tahtoo pelata futista. Koska oman koulun tyttöjen joukkuetta ei tulekaan, ainoana vaihtoehtona tietysti on ottaa oman veljen Sebastianin (Kirk) henkilöllisyys, esittää tätä toisessa koulussa ja pyrkiä poikien futisjoukkueeseen. Ongelma on, että kampuksella asuttaessa ihmisillä on kämppikset. Ja siksipä Violalla on kämppiksenä Duke (Tatum), jalkapalloilija, johon hän hieman ihastuu. Ja kun taas eräs naispuolinen opiskelija (Ramsey) ihastuu Violaan, on soppa valmis. Ja palloakin pitäisi ehtiä pelaamaan.

Kolme kertaa naurahdettuani on pakko tiivistää elokuva yhteen sanaan: ei. Näyttelijäsuoritukset ovat aivan karmeaa kuraa, ohjaus mitä sattuu, käsikirjoitus maailman tympein… Tällaiset elokuvat ovat toki tervetulleita, sillä näitä katsoessa tyhmempikin ihminen osaa olla ihannoimatta jenkkiläistä elämää. ”She’s the man” on alusta loppuun kömpelö, rasittava ja ärsyttävä elokuva, jollaisia ei saisi ihan aikuisten oikeasti edes tehdä. Ainoa positiivinen seikka on, että elokuva käsittelee nimenomaan jalkapalloa, eikä Amerikkalaista jalkapalloa.

Dvd on laadullisesti melko hyvä sekä kuvan että äänen osalta. Ekstramaterilaalia on runsaasti, joskin suurin osa siitä sisältää tekijöiden ylenpalttista toistensa kehuskelua. Poistettuja kohtauksiakin löytyy, kuin myös alkuperäinen traileri, turha ja huono musiikkivideo, sekä semikiinnostavaa syväanalyysiä Bynesin pyrkimyksestä esittää miestä mahdollisimman aidosti. Hohhoijaa.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by DreamWorks Pictures, 2006

Traileri: