STOP THE PRESS!

Järven tarina -elokuvan traileri on julkaistu

Järven tarina -elokuva vie katsojan mukaan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järven, elämään.  Suomalaisen mytologian tarinat heräävät henkiin, kun tuhansien järvien luonto ja niiden pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Elokuvaa on kuvattu ympäri Suomen aina Saimaalta Lappiin saakka.

Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja myyttien kautta.

Elokuva Järven tarina kuuluu MRP:n tuottamien luontoaiheisten elokuvien sarjaan. Se sukeltaa syvälle suomalaisen järven mytologiaan ja on sisarteos suurta menestystä saavuttaneille Vedenalainen Islanti ja Metsän tarina -elokuville.

Lähes kolme vuotta kuvatun dokumentin kuvauksia on tehty maalla, veden alla ja ilmassa kahdeksalla ryhmällä eri puolilla Suomea. Eri vuodenaikoina on kuvattu lähteissä, joissa, koskissa ja järvillä sekä järvien jäiden alla. Kuvauspäiviä ryhmille on kertynyt yhteensä lähes 600; myös veden alla on kuvattu yli sata päivää, jotta ainutlaatuiset tapahtumat ja järvien vedenalainen kauneus on saatu tallennettua tuleville sukupolville. Tämän mittaluokan luontoelokuvaa ei ole koskaan aikaisemmin tuotettu Suomessa.

Järven tarina –elokuvan työryhmään on saatu maamme paras osaaminen. Tekstit kirjoittaa Antti Tuuri, elokuvan ohjaavat Marko Röhr ja Kim Saarniluoto ja pääkuvaajana sekä vedenalaiskuvaajana toimii Teemu Liakka. Luontokuvauksesta vastaavat, Hannu Siitonen, Mikko Pöllänen, Jan Henriksson, Atte Henriksson, Pasi Lensu ja Juha Laaksonen. Elokuvan tuottaa Marko Röhr /MRP Matila Röhr Productions Oy ja sen levittää Nordisk Film.