STOP THE PRESS!

Ricki and the Flash

Ricki and the FlashOhjaus: Jonathan Demme
Käsikirjoitus: Diablo Cody
Tuotanto: Mason Novick, Marc Platt
Pääosissa: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Audra McDonald, Sebastian Stan, Rick Springfield
Arvio: 2,5/5

Ricki Rendazzo (Meryl Streep) on rokkariuransa vuoksi perheensä jättänyt nainen, joka työskentelee päivät kaupan kassalla ja esiintyy iltaisin  yhdessä yhtyeensä Flashin kanssa.
Eräänä päivänä hänen ex-miehensä Pete (Kevin Kline) soittaa ja kertoo heidän yhteisen tyttärensä Julien (Mamie Gummer) masentuneen, kun tämä on tekemässä eroa hänet pettäneestä aviomiehestään. Ricki palaa tapaamaan tytärtään, mutta huomaa monien asioiden muuttuneen vuosien aikana. Äidin ja tyttären välit eivät ole hyvät ja varsinkin Peten uusi vaimo Maureen (Audra McDonald) tuo omaa vääntöä kuvioihin. 
Rickin bändissä soittava miesystävä Greg (Rick Springfield) haluaisi tietää kuinka vakava heidän suhteensa on.

Ohjaaja Jonathan Demme on viime vuodet ohjannut lähinnä dokumentteja ja jaksoja televisiosarjoihin. Nyt hän on palanut elokuvien pariin. Mies tunnetaan myös siitä, että hänen useassa elokuvassaan musiikki on hyvin tärkeässä roolissa. Niin myös tässä elokuvassa. Kolmessa asiassa Ricki and the Flash on yllätyksellinen juttu. Ensinnäkin Meryl Streep rokkaa. Kyllä vaan, hän itse esittää kaikki kappaleensa ja opetteli kitaran soittoa roolia varten. Toisekseen tämä on kolmas kerta, kun äiti ja tytär (Streep ja hänen tyttärensä Gummer) esiintyvät samassa elokuvassa. Kolmanneksi pitkästä aikaa nähdään Kevin Kline ja Streep samassa elokuvassa. Edellisestä onkin kulunut yii 30 vuotta, kun Sophien valinta valmistui. Hauskaa faktaa, eikö totta? Sitten itse asiaan. Diablo Codyn käsikirjoitus on tarinaltaan hyvin ohut, eivätkä henkilöhahmotkaan ole kovin syvällisiä ja heidän tarinansa jää hyvin pinnalliseksi. Oikeastaan tämän shown varastaa täysin Streep, sillä hänelle tämä on kuin mittatilaustyö, mutta keskinkertainen sellainen. Onneksi musiikki on hyvää ja Gummer, Kline ja Springfield vetävät omat roolinsa kunnialla kotiin.

Lisämateriaalina mm. poistettuja kohtauksia, valokuvagalleria ja making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2016

Traileri: