STOP THE PRESS!

Wayward Pines

Wayward Pines

Ohjaus: Useita
Käsikirjoitus: Luoja Chad Hodge ja muita
Tuotanto: Patrick Aison, Ron French
Pääosissa: Matt Dillon, Carla Gugino, Shannyn Sossamon, Toby Jones, Charlie Tahan, Melissa Leo
Arvio: 1,5/5

Salaisen palvelun agentti Ethan Burke (Matt Dillon) saapuu Wayward Pinesin idylliseen pikkukaupunkiin etsimään kahta kadonnutta agenttia tässä 10-osaisessa minisarjassa. Etsiskelyt tyssäävät alkuunsa, kun hän joutuu auto-onnettomuuteen. Wayward Pinesin sairaalassa hän saa niin hyvää hoitoa, ettei häntä meinata päästää pois ollenkaan. Pian käy ilmi, että kaupungista ei todellakaan pääse ulos. Asukkaita valvotaan mikrosiruin ja kameroin. Kukaan ei tunnu tietävän, mitä kaupunkia ympäröivän sähköaidan takana on. Kukaan ei myöskään ole sitä, miltä näyttää. Burke päättää ottaa mysteereistä selvää.

Paljon enempää ei juonesta viitsi paljastaa, salaisuuttahan tässä selvitellään, mutta jonkin käsityksen tyylistä saa, kun tietää M. Night Shyamalanin (mm. Kuudes aisti ja Kylä) häärineen tuotannon takapiruna. Hänen elokuviensa lisäksi sarja on ottanut vaikutteita mm. Lostista ja Under the Dome –sarjasta. Kierrätyskamalta jännäriä, kauhua ja scifiä yhdistelevä Wayward Pines vaikuttaakin.

Ensimmäisessä jaksossa onnistutaan luomaan ihan kohtuullisen outoa tunnelmaa, mutta sitten iskee kumma tyhjäkäynti, josta selvitään vasta parissa viimeisessä jaksossa. Salaisuuden vähittäinen paljastuminen paljastaa lähinnä koko tarinan älyttömyyden; mikähän siinä muuten on, että aina kun amerikkalaiset sarjat tai elokuvat sivuavat millään lailla evoluutiota, alkaa naurattaa? Tähän kun vielä lisää puisevat näyttelijäntyöt, ei koko sarjasta jaksa pahemmin innostua.

Ekstroissa kaksi lyhyttä pätkää sarjan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2015