STOP THE PRESS!

Suomalaistuottaja Alex Noyerin maailmantähtiä vilisevä 808-dokumentti Rakkautta & Anarkiaa –filmifestivaaleille

Kuvassa vas. Alex Noyer ja oikealla Alexander Dunn

Kuvassa vas. Alex Noyer ja oikealla Alexander Dunn

Suomalaistuottaja Alex Noyerin vielä julkaisematon 808-dokumentti saa kolme näytöstä Helsingin Rakkautta & Anarkiaa –filmifestivaaleilla syyskuussa. Näistä näytöksistä kaksi on jo loppuun varattu. Mm. Rolling Stones ja Billboard –lehtienkin jo noteeraama dokumentti kertoo tarinan legendaariseksi muodostuneesta Roland TR 808 –rumpukoneesta, jolla on ollut valtava merkitys elektronisen tanssimusiikin ja hiphopin saralla.

1980-luvun alussa lanseerattu TR808 teki läpimurtonsa Afrika Bambaatan ’Planet Rock’ –kappaleella. Vain kolme vuotta tuotannossa olleen rumpukoneen soundia on kuitenkin sen kolmekymmentävuotisen historian aikana kuultu lukemattomilla levyillä.  Ja onpa muun muassa Kanye West nimennyt yhden albumeistaankin 808:n mukaan.   Liki kolme vuotta valmistellulla dokumentilla liuta maailman tähtiä kertoo suhteestaan TR808-rumpukoneeseen. Äänessä ovat niin Pharrell Williams, Afrika Bambaata, Damon Albarn, David Guetta, New Order, Phil Collins kuin lukemattomat muutkin muusikot ja tuottajat.

Katso 808-dokumentin traileri tästä: https://www.youtube.com/watch?v=lIS-o_–wqY

Alex Noyerin You Know Films –yhtiön tuottaman dokumentin on ohjannut Alexander Dunn ja tuottanut Alex Noyerin lisäksi Atlantic Recordsin johtaja Craig Kallman, Alexander Dunn ja Arthur Baker.

808 Rakkautta ja Anarkiaa –festivaaleilla seuraavasti:

Ke 23.9. klo 18:00 Kinopalatsi
To 24.9. klo 20:55 Maxim 2
La 26.9. klo 21:00 Andorra

Alex Noyerista

Pariisissa syntynyt ja suomalais-ranskalaisessa kulttuuriperheessä kasvanut Alex Noyer  on työskennellyt filmien ja mainonnan parissa jo pitkään.  Noyer perusti  You Know –yhtiön Lontoossa vuonna 2004 ja alkoi tuottaa mainoksia isoille brändeille sekä ajan hermolla olevia dokumentteja. Näistä ensimmäisenä valmistui  ’New York Influence City’,  jonka  yhdysvaltalainen julkisen palvelun televisioverkko PBS esitti.  Nykyään Los Angelesissa perheensä kanssa asuva Alex Noyer perusti You Know Filmsin vuonna 2014 keskittyäkseen tuottamaan musiikki- ja taidedokumentteja sekä henkilökohtaisia suosikkejaan –kauhufilmejä.