STOP THE PRESS!

Iron Skyn jatko-osan kuvaukset alkavat ennätyssuurella 17 miljoonan euron budjetilla

Scifi-toimintaseikkailu Iron Sky the Coming Race on Suomen elokuvahistorian toistaiseksi kallein ei-animoitu filmituotanto. Elokuvan budjetti on ennätykselliset 17 miljoonaa euroa.

Iron Sky the Coming Race on päätuottajana toimivan suomalaisen Iron Sky Universen, saksalaisen 27 Films Productionin ja belgialaisen Potemkinon yhteistuotanto.

Kahdeksan viikkoa kestävät Iron Skyn jatko-osan kuvaukset alkavat 19. lokakuuta AED Studiolla Antwerpenissa, Belgiassa, jossa tuotanto rakennetaan kuuteen studiohalliin.

”Olo on rento huolimatta isoista puitteista – käsikirjoitus on timanttia ja työryhmä sekä näyttelijät ovat todella innoissaan. Meillä on monta ässää hihassa yleisölle tarjottavaksi enkä malta odottaa kuvausten alkua”, ohjaaja Timo Vuorensola hehkuttaa.

Iron Sky –elokuvien rahoitus on nojannut koko niiden kymmenvuotisen historian ajan vahvasti yhteisön tukeen. Elokuvan tuotantoyhtiö Iron Sky Universe käynnisti tänään keskiviikkona 16.9. jälleen uuden, uraauurtavan joukkorahoituskampanjan nimeltään ”Iron Sky War Bond”.

Lyhyesti kuvattuna, Iron Sky Universe laskee liikkeelle joukkolainan, jolle maksetaan 4-8 prosentin vuosikorkoa. Lopullinen korko määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan kampanjan aikana. Viimeistään kahden vuoden kuluttua yhtiö maksaa lainan takaisin. Lainatut rahat käytetään tukemaan elokuvatuotannon kassavirtaa. Palvelun tarjoaa helsinkiläinen Invesdor.com, joka on Euroopan johtavia osake- ja lainapohjaisen joukkorahoituksen yrityksiä.

”Jälleen, kyse on joukkovoimasta. Ilman pitkää historiaamme yleisön aktivoinnissa meillä ei olisi tämän kokoluokan elokuvabudjettia. Nyt on aika lanseerata jälleen uusi rahoitusväline, Iron Sky War Bond”, tuottaja Tero Kaukomaa kertoo.

Iron Sky War Bond -kampanja:
www.invesdor.com/ironsky