STOP THE PRESS!

Noitaroviot leimahtavat liekkeihin Ahvenanmaalla

Tositapahtumiin perustuva Tulen morsian sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin.

Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell ja sen ovat käsikirjoittaneet Leena Virtanen ja Saara Cantell. Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan ja Latvian kesken. Ahvenanmaan lisäksi elokuvaa kuvataan Latviassa ja se saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016. Elokuvassa puhutaan suomea ja ruotsia.

Tulen morsian kertoo 16-vuotiaasta Annasta, joka rakastuu naimisissa olevaan mieheen ja tultuaan hylätyksi ilmiantaa miehen vaimon noitana. Ymmärrettyään äkkipikaisen tekonsa seuraukset, alkaa Annan yksinäinen ja hengenvaarallinen taistelu kauhean erehdyksensä sovittamiseksi…

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Aikaisemmin hän on esiintynyt mm. elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta, naimisissa olevaa Eliasta, esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty mm. elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

Noitaoikeudenkäyntejä johtavana tuomari Psilanderina nähdään ruotsalainen Magnus Krepper, joka muistetaan mm. Millennium-trilogian elokuvasovituksista (2009) ja TV-sarjasta ”Silta”. Eliaksen vaimoa Rakelia esittää suomalais-islantilainen Elin Pettersdottir (mm. Tähtitaivas talon yllä ja Unna ja Nuuk). Kirkkoherrana nähdään ruotsalainen Claes Malmberg (mm. TV-sarja ”Pyhiinvaeltajan kuolema” ja Kalle Mestarietsivä –elokuvat).

Muissa keskeisissä rooleissa: Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén, Antti Reini, Maria Sid ja Pirkko Hämäläinen.

Elokuvan tuottajana toimii Markku Flink / Periferia Production ja sen levittää Nordisk Film.

Synopsis:

Tositapahtumiin perustuva TULEN MORSIAN kertoo rohkean ja omapäisen nuoren naisen, Annan (Tuulia Eloranta), tarinan vuoden 1666 Ahvenanmaalla.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä hänestä koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna päättää kuitenkin ottaa piian pestin uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) palveluksessa. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaa pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän  päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Pettersdottir), noitana. Kaikkiaan 16 naista vangitaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.