STOP THE PRESS!

Annie

AnnieOhjaus: Will Gluck
Käsikirjoitus: Will Gluck, Aline Brosh McKenna perustuen musikaalin “Annie” teatteriversioon
Tuotanto: James Lassiter, Will Smith, Jada Pinkett Smith, Shawn “JAY Z” Carter, Laurence “Jay” Brown, Tyran “Ty Ty” Smith
Pääosissa: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas, Cameron Diaz
Arvio: 2/5

Annie (Quvenzhané Wallis) on orvoksi jäänyt tyttö. Tilanteestaan huolimatta hän on hyvin iloinen ja reipas, ja odottaa vanhempiensa paluuta. Hän asuu orpokodissa, jota ylläpitää tähteydestä unelmoiva, mutta hanakasti pulloon tarttuva ilkeä neiti Hannigan (Cameron Diaz). Eräänä päivänä Annie kohtaa pormestariksi haluavan miljardöörin Will Stacksin (Jamie Foxx), joka avustajiensa kehotuksesta ottaa tämän hoiviinsa. Tilanne on kummallekin uusi ja outo, mutta pian heille selviää, että jutussa on koira haudattuna.

Edellisestä Annie-elokuvaversiosta on ehtinyt kulua jo yli 30 vuotta. Tuon version ohjasi ohjaajalegenda John Huston. On aika päivittää tarina uudelle vuosituhannelle ja siirtää se lähemmäksi musikaaliversiota. Tuotantopuolelta löytyykin monta rap-maailman kovaa nimeä, kuten Will Smith ja Shawn “Jay-Z” Carter. Annieta esittävä Wallis on suorastaan ilahduttava ilmestys roolissaan. Hänessä on juuri sellaista luonnollista iloisuutta, jota on kiva katsella. Lisäksi Foxx Stacksina ja hänen apujohtajaansa Gracea esittävä Rose Byrne komppaavat erinomaisesti tytön suoritusta. Vaikka elokuvan ärsyttävimmäksi hahmoksi muodostuukin Diazin esittämä Hannigan, niin mielestäni hän ei onnistu tekemään hahmostaa uskottavaa, vaan naamaansa vääntelevän tylsimyksen. Musiikki toimii kelvollisesti, vaikka olisinkin toivonut enemmän irrottelua – olihan mukana sentään liuta rapin ammattilaisia.

Lisämateriaalina tarjolla mm. ohjaajan kommenttiraita, poistettu laulu ”Something Was Missing”, epäonnistuneita otoksia, Annie -tietovisa, musikkivideo, making of -dokumentti ja pätkiä koekuvauksista.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2015

Traileri: