STOP THE PRESS!

St. Vincent

st_vincent_blu_rayOhjaus ja käsikirjoitus: Theodore Melfi
Tuotanto: Peter Chernin, Fred Roos, Jenno Topping, Theodore Melfi
Pääosissa: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Chris O’Dowd, Terrence Howard, Jaeden Lieberher
Arvio: 3/5

Rakastettavien ärrimurriroolien kunkku on Bill Murray – joka toista väittää, sitä Murmeli-kohtalolla rangaistakoon. Luonnejurmutus jatkuu käsikirjoittaja-ohjaaja Theodore Melfin draamakomediassa St. Vincent, jossa mies menee Vietnamin veteraanin nahkoihin. Vincentin muistisairas vaimo asuu laitoksessa, mikä jättää miehelle paljon luppoaikaa juopotteluun ja kanssaihmisten kiusaamiseen. Kun naapuritaloon muuttanut yksinhuoltaja Maggie (Melissa McCarthy) pestaa pakon edessä Vincentin poikansa Oliverin (Jaeden Lieberher) lapsinvahdiksi, alkaa jäärän sisällä jokin liikahdella. Isyystreeni tulee tarpeeseen, sillä tanssijatyttöystävä Daka (Naomi Watts) on pieniin päin ja Vincent aikoo kantaa vastuuta tiettävästi vieraan miehen vauvasta.

Vaikka ihminen on lakannut välittämästä itsestään, se ei estä läheisiä ihmisiä huolehtimasta hänestä. Kiukkupussin kovan kuoren alla on pehmeä paikka epävarmalle pojalle, joka herättää uinahtaneet suojeluvaistot. Välittämisen kierre synnyttää myönteisiä vaikutuksia vihaisen veteraanin elämässä. Joku voisi olla jopa sitä mieltä, että miehessä on pyhimyksen ainesta.

Elämänmakuinen tarina saa lisäpontta näppärästä dialogista ja draaman sekä komedian yhteispeli sujuu saumattomasti. Murrayn jurnuttaessa menemään yrittää huomion varastaa koomikko Melissa McCarthy stressaantuneen yksihuoltajan roolissaan. Naisen läsnäolossa yhdistyvät samanaikaisesti riipaiseva herkkyys ja järkkymätön vahvuus. Hedonistisen kärttyilijän muutos sen sijaan on nähty yllättävämmillä otteilla About a Boy ja Gran Torino –tyyppisissä leffoissa, joten odotuksiin nähden sinänsä viihdyttävä St. Vincent jättää hiukan toivomisen varaa.

Lisämateriaaleissa poistettuja kohtauksia ja Murray-henkilökuvaa.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Scanbox Entertaiment, 2015.

Traileri: