STOP THE PRESS!

Antti J. Jokinen kuvaa parhaillaan Helsingissä underground-elokuvaa Pahan kukat

Antti J. Jokinen kuvaa parhaillaan Helsingissä käsikirjoittamaansa jengidraamaa Pahan kukat. Katu-uskottavan, lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela. Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen kirjoittaa itseoikeutetusti Paleface.

Elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Pahan kukat tulee ensi-iltaan maaliskuussa 2016 ja sen levittää Future Film. Elokuvaa kuvataan ilman Suomen Elokuvasäätiön tukea.

”Tätä ajankohtaisempaa ja katu-uskottavampaa elokuvaa ei voi tämän päivän Suomesta tehdä. Tämä tarina on pakko kertoa nyt, koska Suomen nykytilanne vaatii niin,” kertoo elokuvan tuottaja Markus Selin.

Antti Jokinen kertoo elokuvasta seuraavaa: ”Sain ideani tehdä aiheesta elokuva Göteborgin mellakoiden jälkeen 2012. Halusin tehdä jotain yhteiskunnallista, riipaisevaa ja kaunistelematonta. Pahan kukat on autenttinen tarina Suomesta 2015. Se ei ole poliittinen elokuva, eikä se ota kantaa puolesta tai vastaan nyky-yhteiskunnan toimintamalleihin. Tarkoitus on dokumentoida syrjäytymistä ja turhautumista draaman keinon.

Hän jatkaa: ”Aloitin koekuvaukset rooleihin helmikuussa ja kuvasin lopulta 490 nuorta. Rooleihin valitut ovat kaikki kokeneet lähiömaailman ja heidän taustansa peilaavat jollain tavalla myös hahmojen elämää. Ammattinäyttelijät ovat puolestaan ammattilaisia, joita olen arvostanut jo pitkään. Tärkeintä on kuitenkin se, että elokuvaohjaajana koin velvollisuudekseni juuri nyt esittää lähiön ja sen ihmiset vääristelemättä ja humaanisti. Mielestäni tällainen elokuva Suomesta on tehtävä nyt.”