STOP THE PRESS!

Napapiirin sankarit 2-elokuva tukee SPR:n katastrofitukea

Elokuvan tuotantoyhtiö Yellow Film & TV, levitysyhtiö Nordisk Film ja Suomen suurin elokuvateatteriketju Finnkino ovat päättäneet lahjoittaa jokaisesta ensi-iltaviikonlopun (2–4.10.) aikana Finnkinon teattereihin myytävästä Napapiirin sankarit 2 -elokuvan pääsylipusta 50 senttiä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Katastrofirahastosta tuetaan katastrofien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Rahaston varoja käytetään muun muassa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttamiseen paikan päällä niissä maissa, joista turvapaikanhakijat pakenevat, ja joissa avun tarve on suurin. Näitä maita ovat esimerkiksi Syyria, Irak sekä Etelä-Sudan.

”Kotimaisella elokuvalla menee hyvin. Itse asiassa yhtä hyvin kuin koko Suomella. Me kaikki suomalaiset olemme hyväosaisia, ja meillä on varaa auttaa niitä, jotka eivät ole. Meillä on jopa velvollisuus auttaa”, sanoo Napapiirin sankarit 2 -elokuvan tuottaja Jarkko Hentula Yellow Film & TV:stä.

”Moni meistä tällä hetkellä miettii miten parhaiten tukea niitä, jotka tarvitsevat apua. Tämä oli meille luonteva tapa auttaa. SPR:n katastrofirahaston välityksellä apumme voidaan suunnata juuri sinne, missä sitä eniten nyt tarvitaan”, elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä kommentoi yhteistä päätöstä.

”Finnkino haluaa olla mukana auttamassa ja tukemassa. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta pystymme tukemaan avun tarvitsijoita siellä, missä hätä on suurin”, summaa Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Napapiirin sankarit 2 -elokuva on jatko-osa vuoden 2010 katsotuimmalle elokuvalle. Pääparia Jannea ja Inaria näyttelevät ensimmäisestä osasta tutut tähdet Jussi Vatanen ja Pamela Tola. Pariskunnan ystävinä Räihäsenä ja Marjukkana nähdään kansan suosikit Timo Lavikainen ja Miia Nuutila. Unohtumattomassa Pikku-Mikon roolissa naurattaa jälleen kotimaisen komedian kuningas Kari Ketonen. Uusia hahmoja elokuvassa ovat mm. Santtu Karvosen Kämäräinen sekä Joonas Nordmanin Sekis. Luvassa on myös monia muita ensimmäisestä osasta tuttuja hahmoja ja uusia yllättäviä sivurooleja.