STOP THE PRESS!

Ouija

ouijabluOhjaus: Stiles White
Käsikirjoitus: Juliet Snowden, Stiles White
Tuotanto: Michael Bay, Jason Blum, Andrew Form, Bradley Fuller, Bennett Schneir
Pääosissa: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Douglas Smith, Bianca Santos
Arvio: 2/5

Kuta kuinkin kaikki lienevät lapsina pitäneet jännää pelaamalla spiritismiä jossain pommisuojassa. Ääneen lausumattoman käytöskoodin mukaan se mikä tapahtuu pommisuojassa, jää pommisuojaan; näin ei ihan käy Stiles Whiten ohjaamassa Ouijassa (2014).

Laine (Olivia Cooke) ja Debbie (Shelley Henning) ovat harrastaneet lapsina henkien manailua ikivanhalla ouija-laudalla. Turvasäännöt ovat tiukat, ja niistä tärkein on olla koskaan käyttämättä lautaa yksin. Debbie löytää vähän aikuisempana, vaan ei viisaampana, jo unohtuneen ouijan, ja pakkohan sitä on mennä yksikseen sormeilemaan. Eipä aikaakaan, kun Debbien Facebook-statukseksi voidaan kirjailla: henkiheitto. Laine yrittää kavereineen manata Debbien hengen esiin, mutta onnistuu vain tumpuloimaan helvetin portit sen verran raolleen, että menneisyyden kauhut pääsevät maan pinnalle, eikä kenelläkään ole enää kivaa.

Ouija kierrättelee kauhuelokuvan kliseitä (vanhempi etninen henkilö varoittelee lapsukaisia jne.), mutta vanhana erikoistehostenikkarina, onnistuu pienestä budjetista huolimatta luomaan muutaman ihan näppärän säikäytyksen, esimerkiksi hammaslääkäriliitto kiittänee lisääntyvästä työmäärästä hammaslangan käytön radikaalisti vähetessä elokuvan nähneiden joukossa. Normikauhun joukosta ei kuitenkaan nouse kuin Cooke, jolle voisi uskaltaa luvata tulevaisuuttakin näyttelijänä.

Lisinä kolme hyvin lyhyttä pätkää elokuvan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2015

Traileri: