STOP THE PRESS!

Siskonpeti (Kausi 1)

Siskonpeti - kausi 1Ohjaus: Anna Dahlman
Käsikirjoitus: Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Joonas Nordman, Jarkko Niemi, Anna Dahlman
Tuotanto: Julia Jokinen
Pääosissa: Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Joonas Nordman, Jarkko Niemi
Arvio: 4.5/5

Parhaan komedia- ja sketsiohjelman Kultaisella Venlalla 2014 palkittu Siskonpeti starttailee toista tuotantokauttaan television puolella, kun ensimmäinen kausi on julkaistu dvd-tallenteena. Ykköskausi toimineekin oivana lämmittelynä uusien jaksojen pariin.

Sarja pureutuu sarkastisella otteella mutta pilkkeellä silmäkulmassa naiseuden arkeen ja juhlaan; vanhemmuuteen, parisuhteeseen, seksiin, työhön ja ystävyyteen. Naiskvartetti Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan ja Krisse Salminen ovat kaikki tuttuja tv-viihteen tekijöitä, mutta pääsevät näyttämään osaamistaan monipuolisesti Siskonpedissä. Kaartia täydentävät näyttelijät Joonas Nordman ja Jarkko Lahti. Sarja koostuu sketseistä, monologeista ja musiikkivideoista, joista jälkimmäisten mielikuvituksillisista sovituksista kuuluu ekstrakiitos kapellimestari Katja Lapille.

Käsikirjoituksesta vastaa työryhmä yhdessä ohjaaja Anna Dahlmanin kanssa. Teksti osuu kipu- ja naurupisteisiin, joita kutkutellaan suomalaisessa viihteessä nyt ensi kertaa. Nyt ei ole menty siitä, missä aita on matalin, vaan kliimaksin kohdatessa pannaan uusi vaihde silmään. Orgasmilaulu, hirviömorsian, yllätyskyykky ja marttyyrimummo piirtyvät eittämättä komiikkahistorian kirjoihin. Tätä lisää – ja sitähän onneksi tulee!

Kritiikkiä vain siitä, että dvd:lle ei ole löytynyt lisämateriaalia.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Yellow Film & TV, 2015.

Traileri: