STOP THE PRESS!

It Follows

itfollowsOhjaus ja käsikirjoitus: David Robert Mitchell
Tuotanto: David Robert Mitchell, David Kaplan, Rebecca Green, Erik Rommesmo, Laura D. Smith
Pääosissa: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Jake Weary, Lili Sepe, Daniel Zovatto
Arvio: 4/5

Nuori nainen ryntää ulos talosta autioille lähiökaduille kuin jonkin takaa-ajamana. Kauhu paistaa kasvoilta, mutta takaa-ajajaa ei näy. Seuraavaksi teini löytyy rannalta – no – rikkinäisenä.

Toinen teini, Jay (Maika Monroe), on paneskellut kivan pojan kanssa. Mukavaa oli, mutta seuraavaksi Jay löytää itsensä tuoliin sidottuna ja kuuntelemassa luentoa jostain joka seuraa ja tappaa seksikumppanin ellei tämä harrasta seksiä jonkun muun kanssa.

Seksinnälkäiset teinit ovat yhtä turvattomia kuin 1970 -1980 vaihteen kauhuelokuvissa (esim. Carpenterin Halloween) David Robert Mitchellin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa It Follows –elokuvassa. Kauhu on kaiketi konservatiivisin lajityypeistä ja me kriitikot ilmeisesti konservatiivisimpia tyypeistä, sillä It Follows on tulkittu yksiselitteisesti filmiksi sukupuolitautien hirvittävyyksistä. Se on kuitenkin loitolla kukkahattutätien koukkusormien heristelyn sävyttämästä, opettavaisesta ”kuppaelokuvasta”. Mitchell vääntää mestarin ottein piinaavaa, yksinäistä ahdistusta: oman seksuaalisuutensa löytäminen on niin sanoakseni Many Splendored Thing. Ainakin kauheaa Mitchellin mukaan.

Ekstrana pelkkä slideshow.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scanbox, 2014

Traileri: