STOP THE PRESS!

Klaus Härön Miekkailija laajasti esillä Yhdysvalloissa

MiekkailijaKlaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija-elokuva on loppuvuonna laajasti esillä Yhdysvaltain länsirannikolla. Elokuvasta on marraskuussa Los Angelesin Golden Globe -esityksen lisäksi näytöksiä San Diegossa, Las Vegasissa sekä Arizonan Scottsdalessa, Pebblecreekissä ja West Valleyssä. Näytökset järjestää San Diego Cinema Society ja Klaus Härö on paikalla edustamassa elokuvaa. Elokuvan vahvistetut näytökset löytyvät elokuvan nettisivuilta: http://thefencermovie.com/screenings/ jonne tullaan päivittämään lisää näytöksiä joulukuulle.

Yhdysvaltain länsirannikolla toimivan San Diego Cinema Societyn perustaja ja Oscar-akatemian jäsen Andy Friedenberg toteaa: ”Klaus Härö on yksi parhaimmista kansainvälisistä elokuvantekijöistä tänä päivänä. Cinema Society on ensimmäinen järjestö, joka kunnioitti hänen työtään ja järjesti vuonna 2009 retrospektiivisen sarjan Härön neljästä ensimmäisestä elokuvasta, ja Palm Springsin elokuvafestivaalien yhteydessä, vuonna 2006 Cinema Societylla oli erikoisnäytös elokuvasta Äideistä parhain. On suuri kunnia toivottaa hänet jälleen tervetulleeksi Cinema Societyyn Miekkailija-elokuvan kanssa. Härö on todellinen elokuvan mestari.”

Miekkailijan Oscar-kampanja panostaa vahvasti sosiaaliseen mediaan

Marraskuun alusta käynnistyvä Miekkailijan Oscar-kampanja panostaa perinteisen kampanjoinnin lisäksi vahvasti myös sosiaaliseen mediaan. ”Olemme painottaneet somea enemmän kuin yhdessäkään aikaisemmassa suomalaisessa Oscar-kampanjassa. Facebook, kotisivut, Instagram, Twitter, Youtube, Vimeo ja pian julkaistava erikoiskampanja ovat vahvoja painopisteitä Miekkailijan taistelussa näkyvyydestä Hollywoodissa”, kertoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Miekkailija on Suomen vuoden 2016 virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Tänä vuonna kategoriassa kilpailee 81 elokuvaa. Oscar-ehdokkaat julkaistaan 14.1.2016 Los Angelesissa. Miekkailija on myös listattu ehdolle Golden Globe -elokuvapalkinnon parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen ehdokaskategorioihin. Golden Globe -ehdokkaat julkaistaan 10.12.2015.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa 2015 ja elokuva jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuvan on tähän mennessä Suomessa nähnyt runsaat 55.000 katsojaa.

Miekkailijan Oscar-kampanjaa voi seurata mm. näistä lähteistä:
http://thefencermovie.com/
https://www.facebook.com/MiekkailijaTheFencer