STOP THE PRESS!

Lyhytelokuvalle Om Vägar pääpalkinto Reggion kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Italiassa

Karin Pennasen käsikirjoittama ja ohjaama, Långfilm Productions Finlandin tuottama fiktiivinen lyhytelokuva ”Om vägar” (”Teistä”), on voittanut pääpalkinnon Reggion kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Italiassa. Elokuva on tuotettu ja toteutettu osana Suomen elokuvasäätiön, Yleisradion ja Svenska Kulturfondenin yhteistä Finlandssvensk kortfilm 2015 –hanketta.

käsikirjoitus & ohjaus:  Karin Pennanen
rooleissa mm:  Silva Lillrank, Ingrid Söderblom, Maria Salomaa, Liisa Halonen
kuvaus : Jan Nyman
leikkaus:  Tuomo Leino
musiikki: Tuomas Skopa
äänisuunnittelu: Risto Iissalo
tuotanto & tuottaja: Mats Långbacka, Långfilm Productions Finland Oy
kesto: 19´
levitys: Suomen Elokuvasäätiö ja Yleisradio

Synopsis:
Mitä tapahtuu, jos joutuu tekemään äkillisen ratkaisun, joka osoittautuu vääräksi? Mitkä ovat seuraukset, jos ei tavoita itselleen asettamia vaatimuksia, kun elämä heittää eteen yllättävän tilanteen? Entä jos kaiken tämän jälkeen päätyykin löytämään itsestään uusia puolia ja koko minäkuva menee remonttiin?
Karin Pennanen (s. 1977) on valmistunut v. 2005 taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta. 2007-2009 hän opiskeli elokuvaohjausta Nordland kunst- og filmfagskolessa Norjan Lofooteilla. Karin Pennanen voitti vuonna 2013 parhaan ohjaajan palkinnon elokuvallaan ”Metamorphosis of the Rorbu” Venäjän antropologisen elokuvan festivaalilla  (RAFF)  Jekaterinburgissa.

Ohjaajan lyhyt filmografia:
 Om vägar (2015), Returning (2012), Metamorphosis of the Rorbu (2010), Brudhlaup (2009)

Lähde: Långfilm Productions Finland