STOP THE PRESS!

Antti J. Jokisen Kätilö kilpailee arvostetun Camerimage-festivaalin pääsarjassa

Kätilön kuvauksista, vasemmalla 1. kamera-assistentti Jan Granström, oikealla elokuvaaja Rauno Ronkainen. Credit: Solar Films

Kätilön kuvauksista, vasemmalla 1. kamera-assistentti Jan Granström, oikealla elokuvaaja Rauno Ronkainen. Credit: Solar Films

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva osallistuu Bydgoszczissa, Puolassa elokuvaukseen keskittyvän Camerimage-festivaalin pääkilpasarjaan. Arvostettu festivaali, 23rd Edition of The International Film Festival of The Art of Cinematography, järjestetään 14.-21.11.2015. Ehdokkaana on elokuvan kuvannut Rauno Ronkainen, F.S.C.

Festivaalin kilpasarjaan hakevat kaikkialla maailmassa tehdyt ja valmistuneet elokuvat. Tänä vuonna siihen osallistuvat myös Hollywood-elokuvat. Arvostetuksi festivaalin tekee myös se, että elokuvaajien ammattikunta valitsee itse kilpasarjaan osallistuvat ehdokkaat kuten myös kilpailun voittajat.

Tänä vuonna festivaalin aloittaa Steven Spielbergin uusin elokuva The Bridge of Spies. Kilpasarjan elokuvat esittelee festivaalilla Spielbergin luottokuvaaja, puolalainen Januz Kaminski, joka on voittanut parhaan elokuvauksen Oscarin elokuvista Schindlerin lista sekä Pelastakaa sotamies Ryan. Lisäksi hän on ollut ehdolla neljästi, mm. elokuvasta Amistad.

Ohjaaja Antti Jokinen on ehdokkuudesta ylpeä: ”Tässä elokuvassa keskityttiin tekemään esteettisesti kaunista ja riskeihin perustuvaa kuvakerrontaa. Kilpasarjan muut ehdokkaat ovat huikeita varsinkin nyt, kun Hollywood-leffat ovat mukana kilpailussa. Kätilö on kuvattu kokonaan suomalaisella kuvasryhmällä, jota Rane Ronkainen on johtanut ilmiömäisesti.”

Camerimage on suurin ja arvostetuin kuvaajien ja visuaalisen ilmaisun festivaali. Ehdolla on korkeatasoisia maailman huippuluokan kuvaajia. Esimerkkinä mainittakoot Roger Deakins, joka on voittanut Oscarin kerran ja ollut ehdokkaana 11 kertaa sekä John Seale, joka on voittanut Oscarin kerran ja ollut ehdolla kolmesti kuten myös Danny Cohen, joka on voittanut Oscarin kerran.