STOP THE PRESS!

Entourage Movie

Entourage Movie Ohjaus: Doug Ellin
Käsikirjoitus: Doug Ellin, Rob Weiss
Tuotanto: Doug Ellin, Stephen Levinson, Mark Wahlberg
Pääosissa: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Perrey Reeves, Ronda Rousey, Billy Bob Thornton
Arvio: 2,5/5

Entourage oli kova juttu joitakin vuosia sitten. Suomessakin SUBilla pyörinyt HBO:n laadukas mutta hieman epätasainen sarja on saanut näköisensä elokuvan, joka jatkaa siitä mihin sarjassa jäätiin. Eli elokuvamaailman wannabe- porukoissa pyöritään.

Itselleni Entourage jäi sarjana vähän etäiseksi, mikä oli oma syyni. Ei kaikkea vaan jaksa seurata. Jokin outo epäkiintoisuus sarjaa kohtaan aina vaivasi enkä ole parantunut mystisestä epäluulostani elokuvankaan pärähtäessä pääläriin. Miehet sikailevat ja viettävät makeaa elämää. Siinä on pähkinänkuoressa tämä anti. Sarjan huumori ei minuun koskaan oikein kunnolla kolahtanut ja kun samaa herjanheittoa jatketaan moviessa, niin tietäähän sen, että sarjalle lämpeämätön ei oikein syty tällekään. No okei, onhan tykittävässä dialogissa ajoittain toki hyviäkin älynväläyksiä. Mutta juonta ei kyllä ole oikein nimeksikään.

Tärkein kysymys tällaisessa on, toimiiko tämä itsenäisenä taideteoksena, poissa TV-sarjan kontekstista niille, jotka eivät originaalia sarjaa tunne? Ei oikeastaan. Kyllä hahmot toki jokseenkin esitellään mutta ei tämä oikein mitään tarjoa niille, jotka eivät sarjaa ihan kunnolla fanita. Kuulun heihin. Saan naurut ja ihan mukavan sataminuuttisen mutta en paljon muuta. Tarinana ja puhtaasti hahmokeskeisesti arvioitunahan tämä on aivan sietämätön. Onneksi hyvä tarinankuljetus ja kepeä näyttelijätyö kantaa tätä sen minkä kannettavissa on ja nostaa elokuvan riman yli niin ja näin.

Jos unohdetaan, että hahmot ovat ohuita ja rasittavahkoja ja että elokuvan sarjastakin tuttu machoilu alkaa aika pahasti rasittaa viimeistään tunnin jälkeen, saadaan se mitä aika moni muukin on Entouragesta sanonut: Miespuolinen Sinkkuelämää. No en mä järin tykännyt siitä naispuolisestakaan. Sarjan faneille tämä lie must, muut eivät hirveästi menetä jos tämän erikoispitkältä (lue: liiankin pitkältä) sarjan jaksolta tuntuvan kohkaamisen väliin jättävät. Erikoisplussa sivuosien Haley Joel Osmentille ja Billy Bob Thorntonille.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Warner Bros Entertainment, 2015

Traileri: