STOP THE PRESS!

Elokuva ja keskustelutilaisuus maahanmuutosta Arthouse Cinema Niagarassa keskiviikkona 4.11.

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiri toteuttaa yhteistyössä Arthouse Cinema Niagaran kanssa rohkean ja ennakkoluulottoman elokuva-ja keskustelutilaisuuden ke 4.11.2015 klo 18.30 Tampereen Kehräsaaressa.

SPR tarttuu härkää sarvista, kun elokuvateatteri Niagarassa kohtaavat turvapaikanhakijat ja maahanmuuttokriittiset suomalaiset. Tavoitteena on avata pelkotiloja ja huolenaiheita, jotka liittyvät kasvaneeseen turvapaikanhakijamäärään sekä pohtia median roolia kärjistyneissä mielipiteissä. Tilaisuudesta tehdään perusteellinen uutisjuttu arabiaksi ja somaliksi ja juttu jaetaan vastaanottoyksikköihin eri puolelle Suomea,  jotta myös Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ymmärtävät tilannetta paremmin. Monelle tulijalle suomalaisten erilaiset näkökulmat saattavat tulla yllätyksenä.

Tilaisuus alkaa kanadalaisen dokumenttielokuvaohjaajan Brandy Yanchykin elokuvalla FINDING EDGE ROAD (Kanada 2015, 50 min -K7-, suom. tekstit). Elokuva on valmistunut tänä syksynä ja elokuva sekä ohjaaja ovat juuri kiertämässä Suomea eri paikkakunnilla. Ohjaaja Brandy Yanchyk on paikalla myös Tampereella ja esittelee elokuvan ennen näytöstä. Elokuva kertoo turvapaikanhakijoista Itä-Suomessa selvittäen kuinka pienen itäsuomalaisen Lieksan kaupungin asukkaat käsittelevät viimeaikaista somalialaisten ja irakilaisten maahanmuuttajien virtaa. Maahanmuuttajat ovat asuttaneet tyhjillään olleita kaupungin vuokrataloja Reunatie -nimisellä kadulla.

Välittömästi elokuvan jälkeen alkaa keskustelutilaisuus, jonka aiheena on turvapaikanhakijat Suomessa. Aiheina ovat suomalaisten huolet ja pelot. Miten medialisoituneessa yhteiskunnassa eri näkökulmia käsitellään pelon kautta  ja miten voimme erottaa faktat disinformaatiosta? Keskustelun vetäjänä toimii mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen Tampereen yliopistosta. Paneeliin varmistuneita keskustelijoita ovat irakilainen Omar Salah, maahanmuuttokriittinen blogisti Anu Palosaari, SPR:n toiminnanjohtaja Pentti Savolainen sekä Rajat kiinni – kansalaisliikkeen edustaja ja kunnanvaltuutettu Heikki Luoto ja Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Tero Tihveräinen.Yleisössä on edustettuina sekä turvapaikanhakijoita että kantaväestöä.

Tilaisuus alkaa Tampereen elokuvateatteri Niagarassa ke 4.11 klo 18.30 (paneeli n. klo 19.45) ja päättyy noin klo 21:00. Liput tilaisuuteen € 7 /kpl