STOP THE PRESS!

Sherlock: The Abominable Bride saa ensiesityksensä elokuvateattereissa myös Suomessa

BBC Worldwide ja Kuusan Kino tuovat kauan ja hartaasti odotetun Sherlock-sarjan seuraavan osan valkokankaille myös Suomessa, heti vuoden 2016 ensipäivinä.
Emmy-palkitut Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman nähdään nyt ensi kertaa valkokankailla ylistetyissä rooleissaan Sherlock Holmesina ja tohtori Watsonina. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1895 viktoriaaniseen Lontooseen.

The Abominable Bride esitetään maanlaajuisesti alkaen 3.1.2016. Esityspäivät ja –ajat voivat vaihdella teattereittain.

Sherlock on maailmanlaajuinen menestystarina ja ilmiö, ja sitä seuraa katsojia Berliinistä Pekingiin ja Teksasista Tokioon. Se on palkittu lukuisia kertoja, muiden muassa 12 BAFTAlla, 7 Emmyllä sekä arvostetulla Peabodylla.

Mukana eventissä on täyspitkän erikoisjakson lisäksi mukana 20 minuuttia lisämateriaalia, jossa sarjan tuottaja ja kirjoittaja Steven Moffat esittelee lähemmin 221B Baker Streetin asuntoa, ja sarjan pääosanesittäjät vievät katsojat sarjan kulissien taa.

”Sherlock valkokankaalla. Meidän kohdallamme se tarkoittaa askelta taaksepäin –menneisyyteen, viktoriaaniseen Lontooseen. Ne julmat kadut eivät koskaan ole näyttäneet näin hienoilta.” sanoo Steven Moffat.
Sarjan toinen kirjoittaja Mark Gatiss puolestaan lupaa: ”mitään suurta muutosta ei tule: se on yhä sama sarja, sama Sherlock, vain eri ympäristössä eri aikakautena. Kieli on ehkä hieman eri tyylistä, mutta tahdoimme tehdä tästä jaksosta yhtä hauskan ja älykkään kuin modernikin versio on.”