STOP THE PRESS!

Kumoon on ensimmäinen suomalainen virtuaalitodellisuuspeli

Lucky You studio julkaisee marraskuussa Steam-pelipalvelussa uuden suomalaisen pelin nimeltään Kumoon: Ballistic Physics Puzzle.  Kumoon saavutti Steamin Greenlight -hyväksynnän 10 päivässä. Peli julkaistaan 26 eri kielellä ja se on ensimmäinen suomalainen kaupallinen virtuaalitodellisuuspeli. Kumoon julkaistaan pelikauppa Steamissa 10.11.2015.

Kumoon on realistisella fysiikanmallinnuksella varustettu peli, jossa on tarkoitus ampumalla kaataa laatikkopinoja. Pulmatilanteita pelissä ratkoo pieni söpö robotti nimeltään Naksu joka etenee käyttäen tilaa ja laatikoita omana avaruusbiljardinaan. Pelissä on paljon selvitettävää ja ampumista, mutta 0% laatikoiden raahaamista. Kumoon on väkivallaton ammuntapeli, jonka kohderyhmä on laaja; lapsista hardcore-pelaajiin. Oculus Rift -virtuaalilasien tuki on rakennettu alusta asti peliä varten ja testattu Assembly:ssä ja MängudeÖÖ -tapahtumassa 2015. Marraskuussa peliä voi pelata normaaliversiona ja Oculus Rift DK2 -laseilla ja jatkossa sitä voi höystää Oculus Rift -kuluttajalaseilla, jotka julkaistaan myyntiin alkuvuodesta 2016.

Alkuperäinen Kumoon oli Assemblyssa vuonna 2005 GameDev-kisan voittanut peli, joka oli shareware-menestys miljoonilla latauksilla maailmanlaajuisesti. Kumoon on nyt herätetty uudestaan eloon parempana ja isompana sekä myös Oculus Rift -virtuaalilaseilla pelattavaksi. Kumoon: Ballistic Physics Puzzle -pelin ovat suunnitelleet Ricardo Haratani ja Tuomas Karmakallio Lucky You Studiolle. Graafikko on Kalle Olli ja tasosuunnittelija Mikko Kuitunen. Pelin soundtrackia ovat olleet säveltämässä Skaven, Myssi, Tommi Salomaa, Eraser, EvsY, Ilmari Tiitinen ja Aleksi Eeben.

KUMOON tulee Steam-kauppaan ladattavaksi 10.11.2015.

Lisätietoa
Steam: http://store.steampowered.com/app/386290/