STOP THE PRESS!

The Longest Ride

the_longest_ride_blu_rayOhjaus: George Tillman, Jr.
Käsikirjoitus: Craig Bolotin, Nicholas Sparks
Tuotanto: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Nicholas Sparks, Theresa Park
Pääosissa: Britt Robertson, Scott Eastwood, Jack Huston, Oona Chaplin, Alan Alda
Arvio: 2/5

Modernin cowboyn kasvutarina tarjoaa uuden näkökulman romanttisessa kuvastossa, mutta lopulta omaperäisyys törmää sokerivuoreen.

Nuorella lehmipoika Lukella (Scott Eastwood) on vain yksi päämäärä elämässään; saavuttaa mestaruus härkärodeossa. Rakastuminen taideopiskelija Sophiaan (Britt Robertson) saa miehen pohtimaan, voisiko tulevaisuudella olla muutakin annettavaa. Kun erilaiset arvot alkavat hiertää nuorten välejä, pitää tuntematon leskimies (Alan Alda)  parille rakkauden oppitunnin.

Teini-ikäisille suunnattu hattara kuljettaa rinnakkain kahta kohtalonmakuista juonilinjaa. Romanttisiin tarinoihin erikoistunut kirjailija Nicholas Sparks tunnetaan ehkä parhaiten romaanistaan The Notebook ja samannimisestä elokuvasta. Herkkää sentimentaalisuutta ei näistä kertomuksista todellakaan puutu, ja samalla linjalla jatkaa myös The Longest Ride. Scott “Clintinpoika” Eastwoodin näyttelijäntyö jää kankeaksi joko tahattomasti tai tahallisesti, toivottavasti kyseessä on jälkimmäinen vaihtoehto. Alan Alda kannattelee tarinan maaliin suuremmitta vahingoitta.

Jos jotakin positiivista haetaan, rodeo-osiot on toteutettu näyttävästi hidastuksineen ja häränmylvintöineen. Loppukliimaksin koskettavuus keikkuu jo yliannostuksen rajoilla.

Ekstroina runsas kattaus poistettuja kohtauksia, ohjaajan ääniraitaa, dokkaria kirjailijasta ja taustoittavia pätkiä.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Entertainment LLC, 2015

Traileri: