STOP THE PRESS!

NHL 16

nhl_16-33583129-frntl (1)Tekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 5/5

NHL 15 oli ensimmäinen uuden sukupolven konsolien jääkiekko, mutta se veti jäälle mukanaan edellisen pelin painolastin: EA:lla ei hallittu vielä uusia konsoleita ja vuoden opetteluaika oli liian lyhyt, joten ominaisuuksia jäi rannalle. Ihan toimiva kiekko se parhailta osiltaan silti oli, mutta NHL 16 näyttää, miten asiat olisivat pitäneet olla.

Heti ensi sekunneista huomaa, että kaikki on hienompaa, toimivampaa ja hiotumpaa. Suurin uudistus ovat jään pinnassa pelaajan ympärillä näkyvät vihjeet, jotka kertovat, koska ja minnepäin kannattaisi syöttää, koska karvata ja minne kulmaan molari on jättänyt tilaa. Aluksi ne tuntuvat näkökentässä häiritseviltä, mutta pitää myöntää, että lopulta ne tekivät minusta paremman pelaajan. Huomasin kangistuneeni tiettyihin kuvioihin.

NHL 16 on myös todella komea. Animaatiot, yksityiskohdat, yleisön monipuolisuus, kaikki on aidompaa kuin koskaan ennen. Samalla bugit ja jumahtavat maalijuhlinnat ovat vähentyneet olemattomiin. Ainoastaan selostajien jo monta vuotta toistelemat lauseet voisi kierrättää jonkun tuorepuristimen läpi.

Pelitiloista ovat mukana jälleen kaikki pelisarjan suosikit ja säkillinen muitakin, eli jokainen löytää itselleen varmasti sen, jota jumittuu ilta toisensa jälkeen pelaamaan. Eiköhän tämä löydy joulukuusen alta jokaiselta, joka on edellisten ystävä – ellei vielä ole omaansa hankkinut.

Aulis Stellan for Smackthejack
Kuva © EA Sports