STOP THE PRESS!

Taneli Mustosen Bodom-elokuvan kuvaukset huipentuvat tänään

Menestysohjaaja Taneli Mustosen kansainvälistä huomiota herättäneen BODOM-elokuvan kuvaukset huipentuvat Tallinnassa tänään perjantaina 13. päivänä marraskuuta.

Ensimmäistä päärooliaan viimeistelevää rap-tähteä Mikael Gabrielia jo harmittaa, että kuvaukset päättyvät. “Leffaura on aina ollut mun haave, ja onhan se mieletöntä ampaista suoraan kansainvälisen kuvausryhmän eteen tekemään ekaa roolia.”

Elokuvan tarinasta kukaan näyttelijöistä ei suostu kertomaan sanaakaan – paitsi sen, että luvassa on yllätyksiä täynnä oleva vuoristorata. “Sen verran voi kai paljastaa, että kaikki meistä eivät selviä hengissä”, toteaa elokuvan toinen päätähti, Jussi-palkittu Mimosa Willamo.

Ohjaaja Mustonen hehkuttaa nuoria näyttelijälahjakkuuksia. “Tämä on ollut teknisesti vaativin veto, jossa olen itse ollut mukana. Hirveä määrä stuntteja ja haastavia kohtauksia. Ja mitä vaativampi kohtaus, sitä isommalla innolla tämä jengi käy töihin.”

Elokuvan saama kansainvälinen huomio saa parhaillaan jatkoa Los Angelesissa järjestettävässä American Film Market -myyntitapahtumassa.

“Esitimme täällä leffan ensimmäiset valmiit kohtaukset. Vastaanotto on lyönyt ällikällä”, kertoo elokuvan tuottaja Aleksi Hyvärinen. “Varsinkin nuorten näyttelijöiden karismaa on hehkutettu. Moni jenkkifirma ihmettelee, miten harvinaista on, että pohjoismainen leffa tällä tavoin tarttuu heidän tutkaansa jo kuvausten aikana.”

Elokuvan kiinnostavuutta maailmalla on Hyvärisen mukaan lisännyt myös se, että arvostettu elokuvalehti Variety nosti ohjaaja Mustosen hiljattain kymmenen lupaavimman pohjoismaisen elokuvalahjakkuuden listalleen.

Bodom-elokuva ammentaa vuoden 1960 traagisesta Bodomjärven murhatapauksesta. Elokuvassa Mikael Gabrielin, Mimosa Willamon, Nelly Hirst-Geen ja Santeri Mäntylän esittämät neljä nuorta lähtevät yhdessä Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat.

Maailmalla runsaasti huomiota herättänyt, Varietyn ohella Empire-lehdessä noteerattu elokuva on kuvattu tänä vuonna kansainvälisellä kuvausryhmällä useassa eri maassa.

Käsikirjoitus on Aleksi Hyvärisen ja Taneli Mustosen, joiden edellinen yhteistyö oli koko perheen menestyselokuva ja Saksassakin elokuvateatterilevityksen saanut Ella ja kaverit. Mustosen edellinen elokuva Luokkakokous nousi tänä vuonna vuosikymmenen suosituimmaksi kotimaiseksi elokuvahitiksi.

Don Filmsin tuottama ja Future Filmin levittämä BODOM rävähtää elokuvateattereihin syksyllä 2016. Yhteistuottajana toimii virolainen Münchhausen OÜ ja rahoittajina muiden muassa Suomen elokuvasäätiö, Nelonen, Nordisk Film og TV Fond ja Post Control.