STOP THE PRESS!

Extant – 1. tuotantokausi

extantOhjaus: Useita
Käsikirjoitus: Sarjan luoja Mickey Fisher ja muita
Tuotanto: Useita
Pääosissa: Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Visnjic, Hiroyuki Sanada, Michael O’Neill, Camryn Manheim
Arvio: 3/5

Scifi-sarja Extantin päähenkilö, astronautti Molly Woods (Halle Berry), palaa maahan 13 kuukautta kestäneeltä matkalta avaruusasemalle. Niinpä yskin koko ajan olleelle Molly tulee melkoisena yllätyksenä se, että hän on kolmatta kuukautta raskaana. Yllättyneitä ovat myös aviomies (Goran Visnjic) sekä parin robottipoika (Pierve Gagbon). Merkillepantavan vähän yllättyneiltä vaikuttavat puolestaan avaruuslentoja järjestävän yhtiön edustajat. Muutenkin tapahtuu kaikenlaista outoa, ja kohta Molly huomaa asioitten selvittelyn olevan hengenvaarallista.

Kiinnostavista lähtökohdistaan huolimatta Extant jää aika keskinkertaiseksi sarjaksi. Ajoittain jännitystä ja vainoharhaista salaliittotunnelmaa rakennellaan tehokkaastikin, mutta yleisesti ottaen juonenkehittely laahaa, ja – mikä pahinta – katsoja on turhan usein perillä tulevista tapahtumista jo ennen henkilöitä. Sinänsä erinomaiset näyttelijät tuntuvat hekin olevan hiukan vetämättömällä tuulella.

Runsaissa ekstroissa kommentointia, tekijöiden haastatteluja, poistettuja kohtauksia ym.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Fox-Paramount, 2015

Traileri: