STOP THE PRESS!

Cop Car

copcarbluOhjaus: Jon Watts
Käsikirjoitus: Jon Watts, Christopher D. Ford
Tuotanto: Ram Bergman, Peter Schlessel, James D. Stern
Pääosissa: Kevin Bacon, James Freedson-Jackson, Hays Wellford, Camryn Mannheim, Shea Whigham
Arvio: 3,5/5

Kaksi kymmenvuotiasta poikaa (James Freedson-Jackson, Hays Wellford) on karannut kodeistaan Jon Wattsin ohjaamassa Cop Car –elokuvassa. Matkallaan he kesken kaiken törmäävät näköjään hylättyyn poliisiautoon: ajelullehan moisella herkulla on päästävä. Auto kuuluu kuitenkin hyvin ikävälle sedälle, seriffi Kretzerille (Kevin Bacon), jolla riittää poliisitoimen sivussa aikaa ihan vastakkaiselle toiminnalle. Ja setä haluaa autonsa takaisin.

Blu-Rayn takakansitekstissä Cop Caria markkinoidaan takaa-ajo- ja kaahailuelokuvana, mutta hyvin vähän siinä rallia ajellaan: hei oikeasti, kymmenvuotiaat pojat tuskin sekä ylettyvät auton polkimille ja näkevät tuulilasista ulos samaan aikaan.

Muuta jännää kyllä riittää. Wattsin elokuva on minimalistisesti toteutettu, piinallinen hippaleikki, jossa katsojan sydän on muutamankin kerran muljahtaa syrjälleen pikkupoikien ahdingon vuoksi. Lapset ovat erinomaisia rooleissaan, samoin Bacon kuten aina. Ihan elokuvan lopussa hiipii suuhun kyllä vähän sellaisen Pelastakaa maailman lapset –tyyppisen tietoiskun maku, mutta muuten Cop Car on tiukka kuin nyrkki.

Ekstroissa pari pätkää elokuvan tekemisestä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2015

Traileri: