STOP THE PRESS!

Jussit palaavat Ylelle

Jussi-juhlan televisiointi palaa kotimaisen elokuvan vahvan tukijan Ylen kanaville. Jussi-juhla järjestetään lauantaina 19.3.2016 jolloin jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2015 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille. Vuosi 2015 on jo nyt ollut ennätyksellinen kotimaisille elkuville. Ne ovat keränneet tähän mennessä jo yli 2,4 miljoonaa katsojaa. Kotimaisia elokuvia on tänä vuonna ollut elokuvateattereissa jo 29 kappaletta ja neljä on vielä tulossa.

Jussi-palkintoja jaetaan 15 eri kategoriassa, joita ovat paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miespääosa, naissivuosa, miessivuosa, käsikirjoitus, kuvaus, elokuvamusiikki, leikkaus, äänisuunnittelu, lavastus, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu ja dokumentti.

Jussi-ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä Filmiauran hallituksen kanssa. Jussi-ehdokkaat julkaistaan perjantaina 29.1.2016. Jussit juhlitaan Ylen Studio 2:lla ja se nähdään suorana lähetyksenä Yle Teema -kanavalla lauantaina 19.3.2016.