STOP THE PRESS!

Hevisaurus

HevisaurusOhjaus: Pekka Karjalainen
Käsikirjoitus: Veli-Pekka Hänninen, Antero Arjatsalo, Heikki Salo

Tuotanto: Nina Laurio, Jukka Helle, Markus Selin

Pääosissa: Milo Snellman, Salli Siivonen, Kari Hietalahti, Taneli Mäkelä, Eija Vilpas, Timo Kahilainen, Jan Nyqvist, Heikki Hela, Kaisa Mattila, Toni Wahlström, Sanna Stellan, Herra Hevisaurus, Milli Pilli, Muffi Puffi, Komppi Momppi, Riffi Raffi

Arvio: 3/5


Hevisaurukset joutuvat pakenemaan kodistaan Velhovuorelta, kun joku pirulainen räjäyttelee paikkoja. Samaan aikaan luokkaretkellä vesikammoinen Toni (Milo Snellman) jätetään vartioimaan eväitä. Pian metsän siimeksestä kuuluu omituisia ääniä ja hän bongaa maasta kummallisen jalanjäljen. Hän ottaa kamerallaan kuvan siitä, mutta säikähtää kuullessaan äänien lähestyvän häntä ja piiloutuu pikaisesti puiden suojaan. Sieltä ne saurukset tulevat syöpöttelemään ennen kuin jatkavat matkaansa. Kun luokkakaverit palaavat takaisin, Toni kertoo kaikille näkemästään, mutta kukaan ei usko hänen juttuaan ja he ovat hyvin vihaisia makkaroiden katoamisesta. Kun Tonin vanhemmat lähtevät matkalle, hänet viedään hoitoon kaverin nimeltä Suvi (Salli Siivonen) perheen luokse. Vaikka Suvi ei oikein otakaan tosissaan Tonin kertomusta heviä soittavista sauruksista, hän lähtee kuitenkin etsimään näitä. Hevisauruksia jahtaa myös huvipuistoa kehittävä liikemies Maxim (Taneli Mäkelä), jonka päämääränä on maksimoida voitto keinolla millä hyvänsä – siksi hänen on saatava hevarit kiinni ennen lapsukaisia.

Tämä lasten keskuudessa suuren suosion saanut yhtye on ollut ainakin allekirjoittaneelle tuntematon suuruus ennen tätä elokuvaa ja uusinta levyä, ”Soittakaa Juranoid”. Kuunneltuani levyn elokuvan katselun jälkeen koko juttu avautui täysin eri tavalla. Kyseessä on samalla tavalla bändielokuva, kuin aikuisille ovat olleet esimerkiksi Beatlesien ”A Hard Day’s Night” tai The Monkeesien ”Head”. Tällä kertaa ’bändi’ pidetään lähinnä sivuroolissa, sillä lapset pääsevät saurusten pelastajiksi bisnestyypin käsistä. Aikuiselle tarina tuntuu väkisinväännetyltä, mutta kun elokuvaa niin sanotusti lapsen silmin katselee, niin ei se hullumpi juttu olekaan. Tosin enemmän olisi kaivannut musisointia, jota myös varmasti moni Hevisauruksien fani kaipailee. Aikuisena arvostellen Hevisaurus saisi vain kaksi tähteä, mutta lapsenomaisesti siihen tuli ”juranoid” -efektin myötä vielä yksi tähti lisää.

Lisämateriaalina mukana on kolme making of -dokumenttia, lapsinäyttelijöiden esittely, musiikkivideo ja traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2016

Traileri: