STOP THE PRESS!

Muumiperheen lauluretki

muumiperheen-lauluretki-cd Tuotanto: Matti Kallio / Moomin characters & Tammi
1. Pieni iloinen tie 2. Nuuskamuikkusen nappi 3. Silkkiapina 4. Muumimamman laukku 5. Muumipappa marssii tässä 6. Merenhuiske 7. Taskurapu 8. Meren aave 9. Hattivatti ukkosella 10. Myy, pippurinuttura 11. Myttyrä-mörkö 12. Nipsun rohkeuslaulu 13. Hemuli tutkii 14. Myy tahtoo juhlia 15. Tiuhti ja Viuhti vikkelästi 16. Muumilaakson tuulet 17. Nuuskamuikkusen pilli
Arvio: 3/5

Jos ei koskaan ole pitänyt Muumeja ihan omimpana juttunaan niin uusi Muumiperheen Lauluretki on aika yhdentekevä äänite. Jos ei ole koskaan ollut lapsi(musiikkiorientoitunut) niin lauseen loppu on sama kuin avauksessa. Kuulun molempiin kasteihin. Revi tästä nyt sitten.

Kas kun Tove Janssonin perintöä vaalivat oikeudenomistajat ovat antaneet tällaiseen luvan. Muumithan ovat toki pitkälti tuotteistettu ennestäänkin mutta luulisi jonkun vähän valvovan mitä brändin nimissä tehdään. Tämä levy ei nimittäin lähde missään vaiheessa mihinkään lentoon. Yritys toki on hyvä mutta sävellykset ovat melkoisen keskinkertaisia ja sanat Muumilaakson maailmaan sijoittuvaa diipadaapaa. Laulajina on tietysti kovankin luokan nimiä miten Johanna Kurkela ja Eija Ahvo mutta lopputulos jää vaisuksi. Tai mistä minä tiedän mitä vaikkapa 5-vuotias tästä saa.

Matti Kallion sovituksissa on ajoittain oltu kunnianhimoisiakin eivätkä tietysti kaikki kappaleet sysisurkeita ole mutta kun kokonaisuudesta ei oikein jää mitään tällaiselle karvanaamalle käteen niin minkäs teet. Mielenkiintoisinta on koomikko-näyttelijänä tunnetun Jarkko Tammisen esittäytyminen artistina. Tammisen iloinen perusääni sopii näihin kappaleisiin kyllä oikein hyvin. Missään nimessä muutkaan laulajat eivät suoriudu heikosti tehtävistään, päinvastoin. Kappaleiden perimmäinen ongelma lienee liiallinen monimutkaisuus. Aika monessa zipaleessa kun tungetaan samaan kakkuun melko monta ainesosaa. Melodioita, vaikkakin olisivat hyviäkin, tuhlataan isolla kädellä ja sekoitetaan erilaisia rytmejä sekä osasia samaan lauluun. Se tekee sekavan vaikutelman eivätkä kappaleet tartu päähän.

No mutta onhan tämä oikeasti sympaattinen. Miksi mun tämä pitäisi dissata tänä vihan aikana? Toivottavasti tämä löytää yleisönsä. Kivaa ja pikkunättiä musiikkia, ei kai siinä.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Tammi, 2015