STOP THE PRESS!

Meren äärellä (By the Sea)

Meren ääressä (By the Sea)Ohjaus ja käsikirjoitus: Angelina Jolie Pitt
Tuotanto: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt
Pääosissa: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent,  Melvil Poupaud, Niels Arestrup, Richard Bohringer
Arvio: 1,5/5

Amerikkalainen kirjailija Roland (Brad Pitt) saapuu vaimonsa Vanessan (Angelina Jolie Pitt) kanssa pieneen ranskalaiseen merenrantakylään. He majoittuvat kotoisaan hotelliin, jossa Rolandin on tarkoitus jatkaa kirjansa kirjoittamista. Kirjoittamisen sijaan hän päättänyt mennä hotellin baariin ryyppäämään ja pohtimaan parisuhdeongelmiaan baarimikon kanssa. Vaimo viettää päiviään lähinnä hotellihuoneessa tirkistellen seinässä olevasta raosta naapuripariskunnan touhuja. Kun Roland tajuaa mitä vaimo oikein päivisin touhuaa, hänkin ryhtyy tirkistelemään. Sitten vähän tirkistelyn lomassa syödään, juodaan, mutta sitä kolmatta ei tehdä. Pienet riidat vedetään kehiin ja sitten kaikki onkin hyvin. Vai onko?

Tämä on Angelina Jolie Pittin toinen ohjaustyö. Edellinen Unbreakable – Murtumaton oli kohtuullisen hyvä elokuva esikoisohjaukseksi. Tällä kertaa Jolie Pitt hallitsee lähes kaiken näyttelemisestä käsikirjoituksen kautta tuottamiseen. Usein tällaiset näyttelijöiden ”monitaituruudet” kaatuvat jonkin osa-alueen ”heikoimpaan lenkkiin”. Tässä tapauksessa se on käsikirjoitus. Jolie
 Pitt hyödyntää 60- ja 70-luvun eurooppalaisen elokuvan kerrontatapaa, mutta valitettavasti hänen käsittelyssään tarinasta tulee tylsä ja laahaava. Vaikka pääosissa nähdäänkin todellinen pariskunta, niin kokonaisuudesta uupuu todellista iskevyyttä, jota tämä elokuva kaipaisi. Edes Brad juoppokirjailijan roolissaan ei ole uskottava, eikä hänen henkinen väkivaltansa sellaista, että katsoja sitä uskoisi. 
Visuaalisesti Meren äärellä on kaunis ja tunnelmaltaan se muistuttaa eurooppalaisia esikuviaan. Ikävä kyllä kaikki palikat eivät kuitenkaan pelitä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Pictuers, 2015

Traileri: