STOP THE PRESS!

The Rewrite

the_rewrite_blu_rayOhjaus ja käsikirjoitus: Marc Lawrence
Tuotanto: Martin Shafer, Liz Glotzer
Pääosissa: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, Bella Heathcote, J.K. Simmons, Chris Elliott
Arvio: 2,5/5

Elokuvakäsikirjoittaja Keith (Hugh Grant) odottaa hartaasti, että seuraavan työn myötä ura lähtisi uuteen nousuun, ja takavuosina voitettu Oscar-pysti saisi takan reunustalle kaverin. Suvantovaihetta lähdetään pitelemään maan toiselle puolelle collegeen, jossa opiskelijat odottavat intoa puhkuen uuden lehtorinsa opetuksia. Täysin epämotivoitunut renttuope kuitenkin ajautuu ensimetreillä hankaluuksiin tiukkojen kollegoidensa kanssa, eikä tilannetta helpota se, että Keith on enemmän kiinnostunut oppilaiden rintavaosta kuin heidän ajatuksistaan. Tunneilla istuu myös vertaisseuraa huomattavasti vanhempi Holly (Marisa Tomei), joka äkkää tulokkaan kiemurtelun ja haastaa tämän ajattelemaan vaihteeksi muutakin kuin itseään.

Keith on oman elämänsä antisankari, joka on antanut avioeron ja menestyksenpuutteen kyynistää. Menetetty yhteys jälkikasvuun niittaa itseinhon osaksi persoonaa, ja lohtua haetaan vaihtuvien naisten sängyistä. Pikkukaupunki tarjoaa vastapainoa pinnallisuuden uuvuttamaan elämään.

Brittiräpyttelijä Hugh Grantille räätälöity rooli tuo esiin näyttelijän vahvuudet, mutta uusia kykyjä hän ei maikanroolissaan onnistu esittelemään. Käsikirjoittamisen tematiikkaa käsittelevän leffan heikkoudet löytyvät nimenomaan käsikirjoituksesta, mikä on sinänsä kiusallista. Nimekästä näyttelijäkaartia edustaa muun muassa monipuolisen lahjakas Alison Janney nutturaprofessorin roolissa.

Yhtä kaikki, köykäinen kasvutarina viihdyttää varmasti kaikkia romanttisten komedioiden ja brittiaksentin ystäviä.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Professor Productionsa, LLC, 2015.

Traileri: