STOP THE PRESS!

FIFA 16

fifa_16-33692410-frntlTekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvosana: 4/5

FIFA-organisaatio on ryvettynyt jos jonkinlaisissa korruptioskandaaleissa tänä vuonna, mutta valitettavasti uudesta FIFA-pelistä ei löydy ”ruskea kirjekuori pöydän alta” -minipeliä. Sen sijaan tämän vuoden suurin uudistus on naisjalkapalloilijoiden mukaantulo, sillä jo oli aikakin. NBA- ja NHL-sarjat saavat kukkoilla genrensä valioyksilöinä, mutta FIFA:lla on ollut aina se yksi kova haastaja, PES. Tänä vuonna kilpakumppanukset ovatkin olleet monien mielestä hyvin tasaväkisiä.

Ensimmäinen kosketus uuteen FIFA:an nostattaa tunteen siitä, että meno ei ole enää aivan yhtä vauhdikasta kuin ennen, vaan harkitumpaa ja taktisempaa. Siis realistisesti samanlaista kuin suurin osa ammattijalkapallosta nykyaikana. Joillekin tämä muutos rytmissä voi olla mälsä uudistus, mutta itselleni se on paikallaan. Keskikenttäpelaaminen ja pallonhallinta on tärkeämpää kuin sankarillinen kikkailu.

Toinen parannus, jota on tavallaan vähän vaikea arvioida, mutta hieman EA:n mainospuheisiinkin luottaen sen voi selvästi havaita, on joukkuetoverien tekoäly, varsinkin hyökkäyspuolella. Toki ne edelleen virheitä tekevät, mutta niin tekevät oikeat pelaajatkin, joten sekin tuo vain lisää aitoa menoa ruohokentälle. Jalkapallopeliksi FIFA 16 on taas komeamman ja yksityiskohtaisemman näköinen kuin edeltäjänsä. Lähikuvat saattavat olla toisinaan hieman karuja verrattuna muihin urheilupeleihin, mutta animaatiot ovat hämmästyttävän monipuolisia.

FIFA:n ykkösvaltti kilpailijaansa nähden on tietenkin se, että mukana ovat lähes kaikkien lempijoukkueet, lempipelaajat ja lempiliigat. Kaiken ulkokultaisen sisällä sykkii silti edelleen oikein hyvä jalkapallopeli ja sarjan fanit uppoutuvat varmasti jälleen Ultimate Teamiin, sillä siihen lisätty FUT Draft Mode on futisfaniuden asteesta riippuen joko hyvä tai erinomainen lisä. FIFA 15:sta on menty jälleen eteenpäin.

Aulis Stellan for Smackthejack

Kuva © EA Sports