STOP THE PRESS!

Papin uralta käsikirjoittajaksi ja kirjailijaksi siirtynyt Vepe Hänninen on julkaissut esikoisalbuminsa

Vepe Hänninen

Kuva: Pirjo Kytölä

Papin uralta käsikirjoittajaksi ja kirjailijaksi siirtynyt Vepe Hänninen on julkaissut esikoisalbuminsa sooloartistina. Digitaalisesti jo saatavana oleva ’Tyhjät tuolit’ –levy on tehty läheisessä yhteistyössä Edu Kettusen kanssa.  Vepe Hännisen säveltämän ja sanoittaman albumin tekstitykset peilaavat menettämistä ja sitä, miten jaksaa jatkaa menetyksen jälkeen. Pohdinta on tuttua jo ajoilta jolloin Vepe toimi pappina, mutta lopullisen sysäyksen biisien synnylle antoi menetykset miehen omassa lähipiirissä. Levy lanseeraa uuden taitavan tarinankertojan suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden kärkikastiin.

”Laulujen kantava teema on menetysten ja muutosten kohtaaminen. Kaikki muuttuu, mutta kai tämäkin elämästä käy…” Vepe Hänninen.

Kuuntele Tyhjät tuolit –albumi tästä: https://open.spotify.com/album/12JFTcQTfUgGB0nH2e8L47

 Lokakuussa julkaistiin myös miehen kolmas romaani:  Kylmäverisesti sinun –uusi alku

Tuottelias Vepe Hänninen on tänä syksynä julkaissut myös kolmannen romaaninsa. Kylmäverisesti sinun – uusi alku -dekkari (WSOY)  julkaistiin lokakuun lopulla.  Kirja on jatkoa kohua herättäneelle TV-sarjalle Kylmäverisesti sinun.  Uusi alku vie lukijat keskelle päähenkilöiden elämää kahdeksan vuotta tv-sarjan tapahtumia myöhemmin. Yhteiskunta on muuttunut, ja poliisin työ on käynyt monimutkaisemmaksi samalla, kun rikostutkijoiden resurssit on ajettu alas. Globaali pelko ja epävarmuus ovat tunkeutuneet suomalaisen yhteiskunnan perustuksiin.

Rikoskomisario Veli Miettisen vapaapäivä katkeaa, kun on lähdettävä selvittämään malmilaisten juoppojen läävään, kuka ryyppytovereista mahtoi tappaa yhden joukon jäsenen. Iso pyörä nitkahtaa liikkeelle, kun samana iltapäivänä Tuusulantiellä ammutaan autoonsa venäjänjuutalainen suurliikemies, joka kuitenkin päällisin puolin näyttää tavalliselta turistilta.

Vepe Hännisestä  

Saarijärveltä kotoisin oleva Veli-Pekka (Vepe) Hänninen on helsinkiläistynyt käsikirjoittaja, kirjailija ja laulaja-lauluntekijä. Hänen tunnetuimpia töitään elokuva- ja TV-alalta ovat Varasto, Helppo elämä, Kylmäverisesti sinun, Suojelijat ja Pieni pyhiinvaellus. Lisäksi Vepeltä on ilmestynyt kolme romaania: Minä, vakuutusetsivä (WSOY 2012), Hämärämies (WSOY 2013) ja Kylmäverisesti sinun –uusi alku (WSOY 2015).  Muusikon uransa Vepe aloitti 1980-luvulla gospelbändissä, jossa Hännisen lisäksi soittivat mm. Anssi Nykänen ja  Harri Rantanen. Keikkailun lisäksi yhtye ehti julkaista kaksi albumia. Ennen siirtymistään nykyisiin töihinsä Vepe Hänninen toimi pappina. Hänen viimeisin papinvirkansa oli Helsingin Tuomiokirkossa, jossa mies työskenteli samaan aikaan mm. Jaakko Heinimäen ja Teemu Laajasalon kanssa.

Linkkejä:

Kirja: http://www.kirja.fi/kirja/vepe-hanninen/kylmaverisesti-sinun-uusi-alku/9789510413012/
Spotify: https://open.spotify.com/album/12JFTcQTfUgGB0nH2e8L47