STOP THE PRESS!

Miekkailijalle parhaan elokuvan palkinto Tallinnassa

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija-elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon Tridens Estonian Film Award -sarjassa Tallinnan elokuvafestivaaleilla (Tallinn Black Nights Film Festival). Klaus Härö vastaanotti palkinnon  festivaalin päätösgaalassa perjantai-iltana 27.11. Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) järjestettiin 19. kerran.

Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan Indiegogossa. Kampanja on osa elokuvan laajaa Oscar-markkinointikampanjaa, joka keskittyy erittäin vahvasti sosiaaliseen mediaan. Joukkorahoituksella kerätään elokuvan markkinointiin riittäviä resursseja, jotta se voi kilpailla uskottavasti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta. Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva. Joukkorahoituskampanja jatkuu 18.12.2015 asti.

Miekkailija on Suomen vuoden 2016 virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Tänä vuonna kategoriassa kilpailee 81 elokuvaa. Oscar-ehdokkaat julkaistaan 14.1.2016 Los Angelesissa. Miekkailija on myös listattu ehdolle Golden Globe -elokuvapalkinnon parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen ehdokaskategorioihin. Golden Globe -ehdokkaat julkaistaan 10.12.2015.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa 2015 ja elokuva jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuvan on tähän mennessä Suomessa nähnyt runsaat 57.000 katsojaa.

Miekkailijan Oscar-kampanjaa voi seurata mm. näistä lähteistä:
www.igg.me/at/thefencer
http://thefencermovie.com/
https://www.facebook.com/MiekkailijaTheFencer

Lähde: Kino Kerttu