STOP THE PRESS!

Liekeissä (Burnt)

LiekeissäOhjaus; John Wells
Käsikirjoitus: Steven Knight, Michael Kalesniko
Tuotanto: Stacey Sher, Erwin Stoff
Pääosissa: Bradley Cooper, Sienna Miller, Alicia Vikander, Uma Thurman, Daniel Brühl, Lily James, Emma Thompson, Omar Sy
Arvio: 2/5

Amerikkalainen huippukokki Adam Jones (Bradley Cooper) on yksi pariisilaisravintoloiden suurimmista tähdistä. Hänen uransa on lähtenyt suorastaan rakettimaiseen nousuun, kunnes kaikki räjähtää käsiin. Huumeiden käyttö ja diivamainen käyttäytyminen vetävät pohjan lahjakkaalta kaverilta.
 Hänet passitetaan takaisin Yhdysvaltoihin ja siellä hän joutuu suorittamaan ”yhteiskuntapalvelustaan” neworleansilaisessa ravintolassa simpukoita kuorien. Lusimisen jälkeen hän päättää palata Lontooseen, jossa hän tapaa vanhoja ravintola-alan tuttuja. Jonesin tarkoituksena on perustaa oma keittiö, johon palkataan vain ja ainoastaan parhaat tekijät – ja kunnianhimoisena tavoitteena on saada ravintolalle kolmas Michelin-tähti.

Ravintolamaailmaan sijoittuvia elokuvia on viimeisten vuosien aikana syntynyt useita. Teeman ympärille voidaankin sotkea mitä erilaisempia ihmissuhdekiemuroita ja maustaa ne ruokahalua herättävillä kuvilla. Liekeissä ei tee poikkeusta tästä kaavasta, sillä juuri edellä mainittua parhaimmillaan tarjotaan. Koko tarina on rakennettu pääosaa esittävän Cooperin ympärille, mutta valitettavasti se ei yksistään riitä, sillä innostavuus ja mielekkyys puuttuvat. Yksi syy on siinä, että Cooper ei ole kaikkein uskottavin valinta tällaiseen rooliin, eikä varsinkaan tällaiselle tarinalle. Visuaalisesti elokuva on kuitenkin näyttävä, sillä upeat ruoka-annokset saivat ainakin allekirjoittaneen vatsan vouruamaan siihen malliin, että oli pakko lähteä esityksen jälkeen syömään.

Lisämateriaalina making of -dokumentti, jossa mukana myös näyttelijöitä keittiössä ”kouluttanut” arvostettu kahden Michelin-tähden kokki Marcus Wareing kertoo omia mietteitään. Näyttelijöiden ja ohjaajan haastatteluja sekä poistettuja kohtauksia myös ohjaajan kommenttiraidan kera.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Scanbox, 2016

Traileri: