STOP THE PRESS!

Tom of Finland -elokuva saa ensi-iltansa 24.2.2017

Taiteilijanimellä Tom of Finland tunnetusta, suomalaisesta kuvataiteilija Touko Laaksosesta (1920–1991) kertova elokuva Tom of Finland saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 24.2.2017. Elokuvan ohjaa Dome Karukoski ja tuottaa Helsinki-filmi. Levittäjänä toimii Finnkinon teatterilevitys.

”Tämän tärkeän elokuvan myötä Finnkinon teatterilevitys palaa kotimaisten elokuvien levittäjäksi viiden vuoden tauon jälkeen. Olemme erityisen ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä valtakunnan ykköstekijöiden, Dome Karukosken ja Aleksi Bardyn kanssa,” sanoo Finnkinon teatterilevityksen levityspäällikkö Mika Nieminen. Tom of Finland -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Tom of Finland on elokuva miehestä, jonka taide muutti maailmaa. ”Touko Laaksonen oli taiteessaan vapauden, rohkeuden, ilon ja sananvapauden puolestapuhuja. On upeaa tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten ja tahojen kanssa, jotka ymmärtävät Tomin taiteen arvon ja merkityksen,” toteaa elokuvan ohjaaja Dome Karukoski.

“Teemme kauniin elokuvan, joka kertoo siitä miten mahdottoman voi muuttaa mahdolliseksi taiteen avulla,” sanoo käsikirjoittaja ja yksi projektin tuottajista Aleksi Bardy. Elokuvan tuottajina toimivat lisäksi Miia Haavisto ja Annika Sucksdorff. Elokuvan on parhaillaan esituotantovaiheessa ja kuvaukset käynnistyvät keväällä 2016.

Dome Karukoski on yksi Suomen menestyneimmistä elokuvaohjaajista, jonka käsialaa ovat mm. elokuvat Mielensäpahoittaja, Leijonasydän, Napapiirin sankarit, Tummien perhosten koti, Kielletty hedelmä ja Tyttö sinä olet tähti. Karukosken elokuvat ovat nauttineet kotimaan valkokankailla yleisömenestyksestä ja keränneet kansainvälisiä palkintoja. Tom of Finland on Karukosken seitsemäs pitkä elokuva.

Helsinki-filmi ja Finnkinon teatterilevitys tiedottavat hankkeesta lisää helmikuussa 2016.