STOP THE PRESS!

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa

Kolmatta kertaa Suomessa järjestettävän lyhytelokuvapäivän ohjelmisto on tänä vuonna aiempaa laajempi. Vuoden lyhyimpänä päivänä, 21. joulukuuta, järjestettävänä lyhytelokuvapäivänä kuka tahansa voi järjestää avoimen lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kahdeksasta valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on mm. komediaa, ruotsalaista lyhytelokuvaa, aikuisille sopivia animaatioita sekä menestyneitä kokeellisia elokuvia. Kaikki paketit julkaistaan perjantaina 4. joulukuuta.

Elokuvanäytöksiä voi järjestää varsinaisen lyhytelokuvapäivänä lisäksi myös koko edeltävän viikonlopun 18.-20.12. Lyhytelokuvapäivään voi valmistautua lyhytelokuvapaiva.fi -sivustolla sekä Lyhytelokuva-nimisessä mobiilisovelluksessa julkaistavan lyhytelokuvakalenterin avulla. Joulukuun 1. päivänä kalenterin ensimmäisen luukun takaa paljastuu nettiensi-iltansa saava Bufon tuottama, Janne Reinikaisen ja Iddo Soskolnen ohjaama Tuolla puolen, joka sai tämän vuoden Berliinin elokuvajuhlilla kunniamaininnan Generation 14Plus -sarjassa.

Sivustolla ja sovelluksessa vinkataan myös joulukuun ja lyhytelokuvapäivän tapahtumista eri puolilla Suomea. Ohjelma päivittyy sivustolle sitä mukaa, kun tapahtumia tulee lisää. Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät osoitteesta lyhytelokuvapaiva.fi.

Lyhytelokuvapäivä huipentuu Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen.
Nyt kolmatta kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo viidettä kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi myös yli 50 muussa maassa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Future Shorts Finland, Suomen elokuvakontakti ry, AV-Arkki, Doc Lounge, Tampereen elokuvajuhlat, Euphoria Borealis ry ja Uneton48.

http://lyhytelokuvapaiva.fi/
https://www.facebook.com/lyhytelokuvapaiva
https://twitter.com/lyhytelokuva