STOP THE PRESS!

Suomalaisen tuotantoyhtiön Making Movies Oy:n yhteistuottama dokumenttielokuva Oscar-shortlistalle

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on valinnut Joshua Oppenheimerin dokumenttielokuvan Look of Silence 15 elokuvan shortlistalle, josta valitaan 14. tammikuuta lopulliset dokumenttielokuvan Oscar-ehdokkaat.

Look of Silence on tanskalais-suomalais-norjalainen dokumenttielokuva. Sen suomalainen tuotantoyhtiö on helsinkiläinen Making Movies Oy. Elokuva kertoo Indonesian kansanmurhasta ja se on itsenäinen jatko-osa Oppenheimerin dokumenttielokuvalle Act of Killing, joka oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2014.
”Look of Silence on järisyttävä dokumenttielokuva. Missä tahansa sitä esitetään, se pysäyttää sekä yleisön että kriitikot. Se on myös niitä harvoja elokuvia, joilla on ollut – tässä tapauksessa siis Indonesiassa – suora vaikutus ihmisten käsityksiin maan lähihistoriasta ja siihen kuinka sitä julkisuudessa käsitellään”, sanoo elokuvan suomalainen tuottaja Kaarle Aho.

Making Movies Oy on tuottanut myös Klaus Härön Miekkailija elokuvan, joka on Suomen Oscar ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa.

15 DOCUMENTARY FEATURES ADVANCE IN 2015 OSCAR® RACE:
http://www.oscars.org/news/15-documentary-features-advance-2015-oscarr-race