STOP THE PRESS!

Iron Sky the Coming Racen kuvaukset päättyivät Belgiassa

Kaikkien aikojen kalleimman suomalaiselokuvan Iron Sky The Coming Racen kuvaukset ovat päättyneet perjantaina 7. joulukuuta Belgiassa. Vaiherikkaat studiokuvaukset työllistivät satoja ihmisiä kahden kuukauden ajan. Pahemmilta haavereilta säästyttiin, mutta pienempää harmia tuotti muun muassa lavasteiden syttyminen tuleen. Viimeisellä kuvausviikolla säikäytti puolestaan miespääosaa näyttelevän Vladimir Burlakovin olkapään sijoiltaan meno stunttikohtaukseen valmistauduttaessa.

“Tunne on epätodellinen. Lähdin tekemään kunnianhimoista suurtuotantoa ja sain lopulta purkkiin kaiken mitä tahdoin – ja vielä enemmän. Kuvausaikataulusta onnistuttiin säästämään peräti neljä täyttä kuvauspäivää, kiitos upean ja tehokkaan työryhmän”, ohjaaja Timo Vuorensola summaa.

Seuraavaksi edessä on yli vuoden mittainen jälkituotantojakso, joka toteutetaan osin Suomessa ja osin Saksassa. Elokuvan erikoistehosteista vastaa saksalainen, Oscar-palkittu Pixomondo. Musiikin sävellys slovenialaisen industrialyhtye Laibachin kanssa alkaa kesällä.

Yli 17 miljoonan euron tuotantobudjetilla toteutettu elokuva ei ole ollut helppo rahoittaa ja viime hetken muutokset rahoituksessa lisäsivät kuvausten aikaisia haasteita. Tuottaja Tero Kaukomaa on syystä helpottunut kuvausten onnistuneen päätöksen jälkeen.

“Valtavan haastava rahoituskierros on saatu hyvin liikkeelle. Nyt sitä vauhdittaa mahdollisuus näyttää erinomaista materiaalia kuvauksista, mutta toki tässä vielä töitä riittää”, Kaukomaa kertoo.

Elokuvan näyttelijäkaarti kertoo nauttineensa kuvauksista loppuun asti. Udo Kier, 71-vuotias saksalainen näyttelijälegenda näytteli elokuvassa peräti kahta roolia. Kanadalaiskoomikko Tom Green toi kankaalle uhkaavaa sekopäisyyttä Apple-kultin johtajana, samalla kun pääosien näyttelijät, Lara Rossi ja Vladimir Burlakov, johtivat seikkailua Kuun pimeältä puolelta Maan keskipisteeseen.

“Myönnän, että kyyneleet nousivat silmiin, kun kiitin näyttelijöitäni jättimäisestä työrupeamasta ja upeista suorituksista”, ohjaaja Timo Vuorensola tunnustaa.