STOP THE PRESS!

Samuli Vauramo ja Seela Sella sydäntälämmittävässä joululyhytelokuvassa

My Dear Friend

Kuva: Gallop Films

Uudessa kylmät väreet nostattavassa lyhytelokuvassa näyttelevät kansainvälisestikin menestynyt Samuli Vauramo (The American, Käsky), ihastuttava konkari Seela Sella, sekä nouseva tähti Alina Tomnikov (Love Records, Mielensäpahoittaja). Reilu viisiminuuttinen Lauri Laukkasen ohjaama “My Dear Friend”  seuraa nuoren tytön ja lelunallen välistä läheistä ystävyyssuhdetta läpi seitsemän vuosikymmenen – alkaen 40-luvulta ja päättyen nykypäivään.

Vuosikymmenten läpi leikittelevä tarina oli näyttelijöillekin houkutteleva tilaisuus:
“My Dear Friend kosketti tarinansa kirkkaudella, tiivistäen yleismaailmallisen tunteen kauniiksi kertomukseksi. Oli ilo olla tukemassa Laurin visiota kauniista maailmasta”, kuvailee Vauramo.

Naispääosan esittäjälle, Alina Tomnikoville, innostus lähteä mukaan kumpusi elokuvan tarinan kaltaisesta kokemuksesta:
“Sain lapsena isältäni lahjaksi lelunallen, johon suihkutettu hajuvesi muistutti isästä aina silloin kun häntä kaipasin.” Lisäksi nuori nainen liputtaa hyvän mielen elokuvan puolesta: “Maailmassa ei voi ikinä olla liikaa elokuvia, joissa on lämpöä ja rakkautta”.

Julkkisvalokuvaajana uransa aloittanut Laukkanen on ohjannut aiemmin muun muassa Antti Tuiskun ja Jenni Vartiaisen musiikkivideoita. Lyhytelokuva on ollut Laurin pitkäaikainen unelma, ja inspiraation löydyttyä joulusta, hän päätti tarttua tuumasta toimeen.

Vaikka elokuva sijoittuu perinteikkään joulun ympärille, on markkinointia ja levitystä lähdetty rakentamaan rohkeasti ja tyypillistä lyhytelokuvan levitysmallia rikkoen. “My Dear Friend” julkaistiin ensi-iltanäytöksen jälkeen suoraan ilmaisissa kanavissa internetissä, mm.Youtubessa sekä Facebookissa. Tavoitteena on saada teos mahdollisimman monen silmäparin eteen Suomessa ja sen ulkopuolella, jolloin modernimmat keinot on otettava käyttöön.

“Lyhytelokuvien levitys keskittyy Suomessa suurilta osin vain festivaaleihin, jolloin katsojamäärät jäävät selvästi potentiaalia pienemmiksi”, harmittelee ohjaaja Laukkanen. “Uskon vahvasti, että ‘My Dear Friend’ -elokuvan tunnelmaan pystyvät samaistumaan kaikenlaiset ihmiset maiden ja kulttuurien rajoista riippumatta”, nuori ohjaaja vakuuttaa.

Elokuvan tavoitteitakaan ei Laukkanen haluta peitellä: “Rehellisesti sanottuna toivon, että mahdollisimman moni ihminen tulee näkemään elokuvan. Kaikkien viimeaikaisten negatiivisten tapahtumien keskellä haluan tuoda jotakin koskettavaa ja sydämellistä ihmisten joulun odotukseen.”

KATSO ELOKUVA ILMAISEKSI TÄÄLTÄ:
www.gallopfilms.com/mydearfriend