STOP THE PRESS!

Antti Holma ja Riku Nieminen tähdittävät Tatu ja Pate -elokuvaa

Tatu ja Patu - Kanelia kainaloonElokuvan kuvaukset käynnistyvät ensi viikolla, ja valkokankailla koko perheen elokuva KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! nähdään loppuvuodesta 2016.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900.000 kappaletta ja hahmojen pohjalta tehdään nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela. Elokuvan ohjaa Rike Jokela, kuvaa Rauno Ronkainen ja käsikirjoittaa Aino Havukainen. Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä ovat elokuvan tuottajat.

Elokuvassa KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! veljekset matkustavat junalla Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa, joka on kutsunut pojat Linnanmäelle pystytettävän Suomen suurimman piparkakkutalon avajaisiin. Veeran myöhästyttyä rautatieasemalta jouluruuhkien vuoksi veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viipottavat pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta toisensa ja pääsevät osallistumaan Suomen suurimman piparkakkutalon avajaisiin!

Elokuvan levittää Nordisk Film. TV-esityksestä vastaa YLE.

Elokuvan viralliset yhteistyökumppanit ovat Linnanmäki ja Stockmann.