STOP THE PRESS!

Nuotin vierestä

Nuotin vierestäOhjaus: Lauri Nurkse
Käsikirjoitus: Johanna Hartikainen
Tuotanto: Ella Piesala
Pääosissa: Leena Uotila, Riku Nieminen, Essi Hellén, Pihla Viitala, Juha Muje, Antti Luusuaniemi
Arvio: 4/5


Riku Niemisen esittämä Arto on ylennnyksiä työssään odotteleva insinöörimies, jolla kaikki pitäisi näennäisesti olla kohdallaan. Hyvät työkaverit, mukava vaimo ja ennen kaikkea erittäin hyvät välit leskeksi jääneeseen äitiin. Näin ei kuitenkaan ole. Arton esimiehenä toimiva ”lapsuudenkaveri” Rainesalo (Antti Luusuaniemi) ei ole alaiselleen kovinkaan kannustava ihminen, sillä jatkuvasti Arto saa kuulla juttuja vanhempiensa innostuneisuudesta karaokeen tai yleensäkin laulamiseen. Eikä kotonakaan mene kaikki hyvin, sillä kontrollifriikkimäiselle vaimo Marjukalle (Pihla Viitala) heidän yhteiselämänsä on kuin viiden vuoden suunnitelma. Kaikki pitää tehdä tarkasti silloin kuin se hänen kaavaansa sopii. Asianajajana työskentelevä Leena (Leena Uotila) ei ole kovinkaan innostunut tiukkapipoisesta miniästään ja on sitä mieltä, että Arto tarvitsisi mukavamman naisen rinnalleen. Leena päättää lähteä Kotkassa järjestettävään karaoken Suomen mestaruuskilpailuun ja ottaa penseästi kisoihin suhtautuvan poikansa autonkuljettajaksi. Kumpikaan ei tiedä, että reissu tulee muuttamaan heidän elämänsä yllättävällä tavalla.

Tämä Lauri Nurksen ohjaama ja Johanna Hartikaisen käsikirjoittama musiikkipitoinen komedia on aidosti hauska ja saa katsojan nauramaan rämäkästi. Hartikaisen käsikirjoitus tarjoaa uskottavan, mutta sopivasti karrikoidun tarinan, joka toimii hauskasti alusta loppuun saakka. Viime vuosina lähinnä televisiolle ohjauksia tehnyt Nurkse osoittaa kehittyneensä hyvänä komedian ohjaajana. Hänellä on tarkka silmä hyvän käsikirjoituksen kanssa ja Nurkse onnistuu välttämään kotimaisen komedian pahimmat kliseet, vaikka kohtaukseen sisältyisikin sänkyähellystä. Ennen kaikkea Nuotin vierestä on loistavien näyttelijäsuoritusten juhlaa. Varsinkin Uotila ja Nieminen ovat rooleissaan aidon uskottavia hellyyttävällä tavalla. Muut hahmot ovatkin sitten enemmän tai vähemmän karrikoituja, mutta sopivasti tukemassa äidin ja pojan tarinaa.

Lisämateriaalina tarjolla on mm. poistettuja kohtauksia, kuvagalleria, klippejä elokuvan kuvauksista ja making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Nordisk Film, 2016

Traileri: