STOP THE PRESS!

Fantastic Four

fantasticfourblOhjaus: Josh Trank
Käsikirjoitus: Jeremy Slater, Simon Kinberg, Josh Trank
Tuotanto: Gregory Goodman, Simon Kinberg, Robert Kulzer, Hutch Parker, Matthew Vaughn
Pääosissa: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Tim Blake Nelson
Arvio: 1,5/5

Alun perin sarjakuvamuodossa ilmestynyt Fantastic Four on poikinut neljä ihan kohtalaista elokuvaa. Eiväthän ne siellä Hollywoodissa malttaneet jättää hommaa silleen: pakko oli mennä tekemään tämä uusintaversio siitä ensimmäisestä, 2005 ilmestyneestä elokuvasta. Pieleenhän tämä sitten menee vähän samaan tyyliin kuin Hämähäkkimiehen Amazing-uusioinnit.

Tarina on se tuttu: neljä nuorta vippautuu jonkin teleportaatiohärvelin avustuksella muihin ulottuvuuksiin. Siellä heille tapahtuu outoja: yhdestä tulee supervahva kivimies, toinen venyy kuin kumi, kolmas voi muuttua näkymättömäksi ja neljäs sytyttelee paikkoja tuleen. Maailma on tottakai vaarassa tuhoutua, supersankarielokuvassa kun ollaan. Nelikon tehtäväksi tulee lopettaa inhan tohtori Doomin kolttostelu.

Ei tästä Josh Trankin ohjauksesta oikein mitään tule. Älyttömään tarinaan ei saada henkeä sitten millään. Henkilöitä ei malteta kehitellä, joten heidän kohtalonsa ovat yhdentekeviä. Juonenkehittely etenee toisaalta oudoin loikkauksin, toisaalta junnaa paikoillaan; olisiko elokuvaan tehty hätäpäissään vähemmän harkittuja viime hetken leikkauksia. Voi tosin olla, että tapahtumien kulku hämärtyi oman torkahteluni takia: Fantastic Four on nimittäin tosi tylsä elokuva.

Ekstroissa monenmoista tarinaa elokuvan tekemisestä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2015

Traileri: