STOP THE PRESS!

Yhdysvaltain elokuva-akatemia nosti Klaus Härön Miekkailijan yhdeksän elokuvan shortlistalleen

MiekkailijaKlaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija on mukana Yhdysvaltain elokuva-akatemian (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) juuri julkaisemalla vieraskielisten elokuvien shortlistalla. Miekkailija on nyt siis päässyt niiden yhdeksän elokuvan joukkoon, joista Akatemia nimittää viralliset viisi ehdokasta 14.tammikuuta 2016. Alun perin katagoriaan oli ilmoitettuna 80 vieraskielistä elokuvaa eri maista.

Miekkailija on myös valittu Palm Springsin elokuvafestivaalin avajaiselokuvaksi. Perinteikäs festivaali avautuu 1.tammikuuta 2016. Viime viikolla Miekkailija asetettiin ehdolle Golden Globe –elokuvapalkinnolle parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Se on on draamaelokuva, joka kertoo Neuvostoliiton salaista poliisia pakoilevasta virolaismiekkailijasta, joka saa opettajan viran haapsalulaisesta koulusta. Perustaessaan oppilaille miekkailukerhon, hän joutuu konfliktitilanteeseen, kun hänen pitäisi palata Leningradissa järjestettävään miekkailuturnaukseen.

Miekkailijaa tähdittää Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksen on luonut kirjailija ja kuvataiteilija Anna Heinämaa. Tuottajina toimivat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movie Oy:stä. Miekkailija -elokuvan ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa 2015.